Per què? Per res!

| 3 Comments
6.3.1. Els signes d'interrogació i d'admiració

El signe d'interrogació (?) i el signe d'admiració (!) s'escriuen al final del període d'entonació interrogativa, l'un, i exclamativa, l'altre: Què et passa? Per què ho dius, això? Però com és possible? Què sé jo...! Bona nit! Què hi farem...! Per la seva mateixa naturalesa, el signe d?admiració s?associa sovint a les interjeccions i les onomatopeies: Ep! Bub! Ning-ning!

Moltíssima gent escriu el signe d'interrogació i d'exclamació també a l'inici del període d'entonació interrogatiu, l'un, i exclamatiu, l'altre. He consultat el web de l'Institut d'Estudis Catalans i he trobat el paràgraf anterior. És a dir, si ja no l'escrivia, ara encara menys.

3 Comments

Jo els poso al principi sempre i quan 1) estem en una oració composta plena de subordinacions, i ajuda a donar l'entonació correcta; 2) quan es tracta d'interrogacions subtils, emfasitzants o indirectes.

De vegades quan l'oració és molt llarga pot anar bé ficar el signe també a davant. Si no trobo que és molt necessari, no el poso mai.

Ala facultat de periodisme end han explicat que és adequat, fins i tot recomanable, posar-lo al principi també. Diuen que és per 'avisar' el lector. Jo em penso que passo. ;)

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 23 juillet 2004 11h37.

Santa Magdalena was the previous entry in this blog.

Rèquiem is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en