business catalog article new catalog business opportunities finance catalog deposites money catalog making art loan catalog deposits making catalog your home good income catalog outcome issue medicine catalog drugs market catalog money trends self catalog roof repairing market catalog online secure catalog skin tools wedding catalog jewellery newspaper catalog for magazine geo catalog places business catalog design Car catalog and Jips production catalog business ladies catalog cosmetics sector sport catalog and fat burn vat catalog insurance price fitness catalog catalog furniture catalog at home which catalog insurance firms new catalog devoloping technology healthy catalog nutrition dress catalog up company catalog income insurance catalog and life dream catalog home create catalog new business individual catalog loan form cooking catalog ingredients which catalog firms is good choosing catalog most efficient business comment catalog on goods technology catalog business secret catalog of business company catalog redirects credits catalog in business guide catalog for business cheap catalog insurance tips selling catalog abroad protein catalog diets improve catalog your home security catalog importance

Recently in Etilista Category

Hi ha gent que beu per oblidar, i d'altres que ja han oblidat per què beuen. No recordo d'on ho vaig llegir. Hi ha coses que es volen oblidar, tot i que l'alcohol sovint és proditori i et fa recordar. He minvat la freqüència de les borratxeres (ja no compro l'ampolla de ginebra setmanal) però encara algun cop tinc més alcohol etílic que eritròcits i el cap empantanegat. I no sou vosaltres, no és déu ni es sa puta mare, sóc jo, i per això bec, per oblidar-me, bec per no veure i no veure'm sobretot a mi. Aleshores, hoc, allavòrens orxego el quim (que faig què amb qui?) i la fel i els budells sencers, em gito a sobre i ruixo els altres, que m'observen astorats un moment, i a l'instant ja es relaxen: un altra buidarada d'en Josep, no és pas la primera. Ofereixo gintònic a una nena de deu anys que em vacil·lava. I em recullen la motxilla, pujo a la bici i a una cantonada caic i m'escairo una incisiva.

Anava gat, anava moix, però ho he recordat tot.

Sant Joan

| 3 Comments

Semblava allò Palestina, era la guerra. Pólvora que esclatava a cinc metres, i un foc que s'alimentava contínuament. Tinc les ulleres impregnades de merda d'aquella batalla, i el meu cap és el primer damnificat pel conflicte. Voldria que la terra m'engolís.

Com molt bé van predir, ahir anava amb la papa. Tan forta la duia, que no trobava les claus a la butxaca del pantaló. Vaig fotre un altre cop black-death metal a una festa, i vaig ser optimista quan en vaig pronosticar cinc minuts. Ahir anava amb la borratxera, i collons, espero que per la propera em controli una mica. Bec per beure i això potser ja és un problema.

Haig de jaquir el consum desmesurat d'alcohol, perquè l'endemà no recordo què he fet, i perquè no sé on sóc, dic coses que no hauria de dir mai i faig coses que són força tristes. Alguna cosa podria rescatar d'ahir, però tot és brut i put per l'alcohol.

Fermentació Alcohòlica

| No Comments
fermentacio

Regirant papers del Batxillerat m'he trobat amb els apunts de bioquímica. He anat de pet als de catabolisme, fins a trobar la fermentació alcohòlica. Breus conceptes, del que recordo: el catabolisme són tots els procesos pels quals es degraden molècules al nostre organisme, forma part del metabolisme i es contraposa a l'anabolisme, que és tot just el contrari. La fermentació és tot aquell procés catabòlic que es produeix en absència d'oxigen, de forma anaeròbica, si no m'erro, la qual cosa té d'altres consequències que ara no vénen al cas.

Bé, he cercat per Google informació sobre la fermentació alcohòlica, però només he trobat el procés diguem-ne "natural", que degrada glucosa i crea etanol i proporciona vi i cervesa. El procés invers, el que fan els nostres fetges, no he estat capaç de trobar-lo enlloc, així que aquest diagrama és el mateix que vaig apuntar de la pissarra ara fa uns quants anys (quatre, per ser exactes).

El problema de la degradació de l'etanol, segons els meus apunts, és que la molècula aquesta que es diu NADH més el protó d'hidrogen es produeix per glucòlisi, un procés molt profús i normal, universal a totes les espècies vivents. L'absència d'activitat glucolítica al fetge, que és on es duu a terme la fermentació, dificulta alhora el Cicle de Krebs pel qual es catatabolitzen àcids grassos, la qual cosa indueix l'aglomeració en aquest òrgan de lípids i glúcids, que l'inflamen i poden produir hepatitis lleus o perilloses. Una ingestió excessiva i continuada d'alcohol pot ocasionar una cirrosi hepàtica (destrucció de cèl·lules hepàtiques), que pot derivar en càncer.

Per això us aconsello, nens, que no beveu. I demà copiaré aquí un conte de Quim Monzó, d'El perquè de tot plegat, que de ben segur us agradarà molt...

[Si algú que hagi estudiat biologia, o biologia molecular, o bioquímica, em vol corregir, endavant, que jo tot això ho tinc molt oblidat i em puc haver equivocat a dojo]

About this Archive

This page is an archive of recent entries in the Etilista category.

Esplugues is the previous category.

Llard is the next category.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en