Crònica de l'assemblea

| No Comments

Ahir es va celebrar l'assemblea dels Castellers d'Esplugues. A dos quarts de vuit era la primera convocatòria, absolutament inútil, perquè fins a les nou, que era la segona, no vem començar a moure'ns cap als seients.

Va començar l'assemblea amb les paraules del Cap de Colla sortint, en Jaume I el Conqueridor, que deixava el càrrec després de tres anys. Primer va valorar les tres darreres temporades de forma positiva, sobretot la primera. Pel que fa a la que ara acaba, va ser una mica més crític, ja que un dels objectius que havia plantejat a l'inici de la temporada era crear més massa social a l'entitat, la qual cosa ens hauria permès d'intentar nous castells i assegurar el nostre futur. Hi ha cares noves (com la meva), però considera que en general no hi ha hagut massa implicació de tota la colla en aquest tema. En termes més generals, també es considera per part de l'equip tècnic que manca més implicació, que és necessari que tothom vagi als assajos i que, en cas de no poder assistir a les diades, ho notifiquin per endavant. Suposo que és el mateix problema que tenen totes les colles, però en una de petita com la nostra és molt més greu que en una de quatre-cents membres.

Després de la reprimenda, però, va acabar dient que aquesta temporada ha estat també molt bé, perquè hem consolidat el que ja fèiem i hi ha cares noves. Bé, portem fent el 4d7 indefectiblement des del segon any, mentres que el 3d7, sense comptar el primer any, només s'ha deixat de fer dos anys. Tot i això, pel que sembla aquest any no hem caigut en cap diada, mentres que les dues anteriors les llenyes van sovintejar més, en especial la primera. Fent la birra després, em vaig assabentar de què a la diada del Xè aniversari, amb Minyons, que va ploure, estava planejat fer el 5d7. Esperem que aquest any l'assolim i recuperem el 4d7a.

Bé, després d'això ens va agrair, molt emocionat, tot el suport que li hem demostrat, i ha demanat que el proper Cap de Colla en tingui ni que sigui la meitat, perquè ja en tindrà prou per tirar endavant. Per acabar, ha donat les gràcies a la seva dona, que va conèixer a la colla, i a la junta tècnica.

Tot seguit era el torn de les votacions. L'única candidatura l'encapçalava na Sílvia Lozano, qui va explicar una mica per sobre el projecte, que consisteix precisament en continuar com fins ara i mirar d'ampliar el ventall de construccions de set. L'assemblea va acceptar la candidatura amb 49 vots a favor, 3 en contra i una abstenció. Na Sílvia va donar les gràcies i va dir quatre coses, com que el proper assaig és el dia 14 de gener i és de canalla, però que hi pot anar qui vulgui. Després, torn de precs i preguntes. Sense ordre cronològic, els precs foren els següents:

En primer lloc, per part de la junta directiva, es va proposar d'allargar un any més el seu mandat per evitar que coincideixi la renovació tècnica amb la directiva. Les eleccions a la junta són a l'assemblea del febrer, però a causa de la unanimitat de la sala és pràcticament segur que seguiran un any més.

En segon lloc, es va parlar de la presentació d'un CD de música de gralla relacionada amb Muixerangues, Moixiguangues i Castells que es presenta aquest divendres a Can Tinturé, per part de Tradicions i Costums i Espluga Viva. Hi anirem vestits de "barrufets" i farem un pilaret. A més, hi serà en Josep Bargalló perquè hi ha col·laborat amb els textos del llibret del CD. Serà l'estrena de na Sílvia.

En tercer lloc, es va parlar del regalet de Nadal. Resulta que ens havien de regalar un llibre i un DVD amb la història de la Colla, però que per temes de subvencions i mandangues no han estat a temps i ja ens ho donaran més endavant. Moltes gràcies.

En quart lloc, es va parlar del manifest de suport als detinguts pel Pla Caufec (signeu, sisplau!). Resulta que un dels dos detinguts i acusats d'atemptat contra l'autoritat és membre de la nostra colla (bé, membre ocasional...). És, si més no, el "company sentimental" (cony, el xicot, com s'ha dit tota la vida) d'una noia de la tècnica, i això encara ens involucra més. Se'ns demanava si estàvem a favor d'adherir-nos com a entitat al manifest, la qual cosa, per unanimitat abrumadora, va ser ratificat.

En cinquè lloc, i relacionat amb això darrer, se'ns va informar que el dissabte 8 o el diumenge 9 de gener, ara no recordo, està previst de fer a Esplugues un acte conjunt de totes les entitats adherides al manifest. Nosaltres faríem també el que poguéssim: segurament, un altre pilaret.

Em penso que es va parlar d'alguna altra cosa, però bé, és igual. Vem sortir tots de la sala, vem prendre una birra, jo vaig vendre tota la loteria d'ERC (I'm fliping still) i na Sílvia em va portar cap a casa molt amablement en cotxe. Duia un CD de nadales (el Porropompom) i tenia la Pedra Filosofal d'en Harry Potter per allà voltant. Molt interessant, oi?

Fi de la crònica.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 15 décembre 2004 14h48.

El darrer assaig was the previous entry in this blog.

Diada Arreplegada is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en