Incendis

| 3 Comments

En Verdaguer, al cant primer de L'Atlàntida, explica l'incendi dels Pirineus. En una estrofa diu:

La pirenaica Venus anomenà a Portvendres;
l'abrasador incendi, al Pirineu antic,
i, en conca d'esmeragda lo líquid verge al pendre's,
donà nom a Conflent encara més bonic.

Hi ha hagut un incendi al Conflent i el Rosselló, una llàstima que només siguin notícia per les desgràcies. Aviam si les brases, quan es refredin, donen pas un altre cop al paisatge tan bonic que cantava en Verdaguer.

Algú va dir un dia que si pels espanyols la Catalunya Nord és només França i no té res a veure amb Espanya, aleshores, la resta de catalans, que som la mateixa nació, tampoc no hauríem de sentir-nos espanyols. Això ho dic perquè, a "Nacional", no en parlen.

3 Comments

Hola! Bé, la veritat és que no sóc massa aficionada a escriure...jo vaig llegint i ja està. Però el teu blog m'ha paregut algo diga'm com una espècie de mirall on sentir-se representat i encara que m'estiga posant "blandengue" que res, que t'anime amb el blog, que continues defenent la terra, la llengua i la nostra cultura. Un abraç!!

Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me. wholesale jewelry pendants

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 23 août 2005 21h36.

Amunt was the previous entry in this blog.

Perdona'm is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en