Onze de Setembre Vallenc

| 5 Comments

Estàvem parlant de coses de cabdal importància per l'existència del món, quan de sobte algú va preguntar-me: «Vols anar a Valls a veure castells?» Jo no recordava que avui a la plaça del Blat hi actuaven Joves i Vella dels Xiquets de Valls, i així que ho he sentit no he tingut cap problema en respondre «Hoc».

Valls Onze Set. 4d9a JovesCap a quarts de nou ja tocats la Joves ha aixecat el seu primer castell, una altra catedral molt ben parada però una mica lenta en l'execució, que demostra que la tenen perfectament dominada i que, almenys jo, ja friso per veure sobre el folre. Aviam, diuen que per Sant Úrsula...

L'altra colla de Valls ha fet la mateixa cosa, però amb molts més problemes: els vellacus tenen una forma molt peculiar d'alçar els castells, em sembla fins i tot exagerat que els hagin de suar tant. Així, un castell que tenen tan dominat m'ha semblat que necessitaria potser més assaig, però és que aquests els fan sempre igual.

A la segona ronda la Joves ha tirat el dos de vuit folrat. Aquí, senzillament remarcar que avui m'he assabentat per què algú m'havia corregit això de torre de vuit, i és que els vallencs són molt especials. Doncs res, jo m'he ficat dins la pinya i he estrenat la samarreta muixerrilla que un company de Ganàpies m'ha donat. Una bona torre sense gaires problemes, i a veure què provava la Vella.

I l'altra colla de Valls ha descarregat, per fi, el seu tres de nou amb folre, molt i molt sofert. Jo no entenc com és possible que aquesta colla pugui completar aquesta mena de castells, que pateixen fins al límit, es belluguen com un flam i semblen impossibles d'aconseguir. Però el cas és que els rosats tenen un do especial per descarregar castells molt dolents, i tot i que ja se l'havien fotut pel cap a Sant Joan i Sant Fèlix, per fi, lluitant fins l'extenuació, l'han resolt bé. Felicitats, macos.

Aleshores a tercera ronda la Joves ha pogut descarregar un quatre de vuit amb l'agulla molt celebrat (el primer des del noranta-nou), que ha anat molt bé i que jo he vist gairebé sota el folre. Ha estat molt emocionant viure'l de tan a prop, amb tanta passió i tanta entrega dels vermells, amb l'eufòria un cop ja s'havia completat. Em sento molt feliç d'haver contribuït a la seva consecució.

La Vella, per la seva banda, que ja havia fet tot el que havia de fer amb el treballat tres, ha completat la tercera ronda amb un carro gros que els hi ha anat molt bé perquè estava molt parat, tant que me'n feia creus que fos seu. Per acabar, totes dues colles s'han acomiadat amb pilars de cinc i han desplegat una senyera cadascuna.

Doncs res, ha estat el primer cop que he tretpitjat la plaça del Blat i he viscut la «guerra» de prop, tot i que llevat d'algun xiulet no hi ha hagut gaire cosa més. M'he tornat a fotre a la pinya dels vermells, i si això continua al final em faran fix a la plantilla. Pel que fa a les colles, el meu parer és que totes dues han sortit guanyant; la Joves perquè ha descarregat el quatre amb el pilar, la Vella perquè per fi ha aconseguit el tres de nou. Aquesta interpretació tan òbvia és diferent si ho considerem per punts, però és que els castells per mi no són matemàtiques, i les puntuacions només són un mètode que s'han empescat els periodistes per fer-ho tot més maco.

Diada de l'Onze de Setembre a Valls
Joves: 5d8, 2d8f, 4d8a, Pd5
Vella: 5d8, 3d9f, 4d8, 2Pd5

5 Comments

¡Feliz Diada!
Saludos

Bé, benvingut a la seu dels castells. El tema de torre/dos jo t'ho vaig comentar (no sé si algú més). Per cert, no saps la ràbia que em fot que anomenis a la única colla que pot demostrar 200 anys d'història com "l'altra colla de Valls", perdó ?? En fi, glòria als Xiquets de Valls.

Sí, quan ho vaig veure al web no oficial de la Joves (que és l'únic que funciona ara) em va fer molta gràcia, ja em penso que a vosaltres també us en fa xD. Felicitats per la part que us toca!

Au, salut!

He quedat parat de trobar aquesta plana i la forma de escriure. Per mi es collonuda per molts any et puguis posar a les nostres pinyes. Pel que sembla ens podrem veure diumenge a plaça. Salut!!

Salut! Gràcies, i fins divendres!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 11 septembre 2005 1h00.

Diada de Sant Andreu was the previous entry in this blog.

El Malefici de la Bici is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en