Ciclistes per la vorera

| 3 Comments

He llegit al diari diverses cartes al director queixant-se de què les bicis «fan nosa». Es queixen de què un dia gairebé un ciclista els va atropellar, o que no respecten els carrils bici, o que es salten semàfors, o què se jo. Els més sofisticats, com ara en Salvador Sostres, afirmen que anar en bici a la feina, posem per cas, és completament antiestètic i antihigiènic (ja sabeu, després de fer esport, hom es dutxa), tercermundista.

Però fora d'enrevessades teories sostressianes, el que haig de dir a la gent que tan amargament es queixa de què nosaltres els ciclistes som una indòmita espècie urbana per civilitzar, és que quan creuïn un pas de vianants de l'Avinguda Diagonal a les vuit del matí, a l'alçada de La Caixa, per exemple, s'aturin un moment al mig i observin la riuada ingent de cotxes que es perd en tots dos sentits de la marxa (Esplugues i Francesc Macià).

Si no en tenen prou, que respirin fondament. Que escoltin la melodia de les botzines i els carburadors, i les motos i els autobusos. Però que no s'hi aturin gaire, perquè la calçada és molt més ampla que les voreres i els carrils bici, i potser no hi seran a temps d'arribarar a l'altra vorera.

També aquesta gent pot pujar a Collserola, al Tibidabo, i contemplar a aquella hora el núvol tòxic que cobreix Barcelona. I aleshores, que es queixi; que es queixi d'aquell conductor que va saltar-se un semàfor i de poc no l'atropella, d'aquell que el va despertar perquè hi havia un embús al seu carrer i va interpretar la Traviata amb el clàxon, d'aquella moto de fressa infernal, de la merda, del quitrà, del petroli consumit i l'IPC, de la preferència de què gaudeixen els cotxes en detriment dels vianants...

Au, va, queixi's de tot això, i després em creuré que també li molesten els pobres ciclistes com jo, tros d'imbècil.

3 Comments

Vols dir que toquen la Traviata? :P
Per cert, aquesta gent no ha viatjat gaire... Si vas a Amsterdam allà sí que pots "morir" literalment atropellat per una bicicleta... i la culpa sempre és dels vianants!!! ara no sé com deuen estar les lleis, però quan jo hi vaig anar afavorien als ciclistes un 99% de les vegades!

Antihigiènic? Sabessis les merdes que toco a la feina; com per preocupar-se de la pudor de tigre que també acabes fent...

Ah, i per espècie urbana a civilitzar, algú s'ha preguntat perquè les bicicletes van per la vorera? Doncs perquè els carrers estan carregats de automòbilistes amb conductes altament hostils que també escombren peatons i, segurament, amb moltíssima més freqüència que les primeres; els ciclistes, a l'igual que ells tenen la de perdre.

Que les bicicletes fan rallis a les voreres, no fan semàfors ni d'altres senyals? Això que cadascú ho faci a la seva consciència, però la meva procura per la seguretat de tots i, especialment, la pròpia.

I, per cert, jo que també soc automobilista a estones perdudes [una solemne pèrdua de temps i calés] creu-me que els meus tampoc son gaire complidors. Dit això seria partidari de prohibir taxativament la circulació d'automòbils per la majoria de vies. I dic prohibir, res de taxes, car els rics que se les podrien permetre seguirien circulant amb aquells gegants i maleïts 4x4.

ja, és el que volia dir, que els cotxes gaudeixen de moltes més prerrogatives que les bicis i causen moltíssims més estralls, però pel que sembla molesten més les bicis...

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 21 février 2006 21h31.

Assemblea 2006 was the previous entry in this blog.

Calçotada 2006 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en