Diada a La Bisbal

| 1 Comment

Per dir alguna cosa al blog, comentaré la diada castellera de La Bisbal (del Penedès), on aquest matí hi han actuat Vilafranca i Joves i Vella de Valls. I encara sort que no ha plogut, perquè la tempesta anava de sud a nord i per aquell poble ja havia descarregat, camí de La Bisbal de l'Empordà. A nosaltres ens va agafar pel peatge de Martorell.

2d8 Joves a La BisbalComençant per la Joves, han sortit de cinc de vuit. La catedral la van recuperar l'any passat i en van fer una carretada, però enguany la cosa no anava bé i ara, amb canvi de cap de colla, sembla que tornen a revifar. El cinc de vuit els havia engrescat prou com per intentar el primer castell de nou pisos de la temporada. En Juanele va veure'm i em va gairebé arrossegar fins la pinya, mentre contemplàvem un quatre de vuit amb l'agulla espectacular de la Vella. Bé, el tres de la Joves no el vaig veure gaire, només vaig pujar el cap un parell de cops: el primer, devien estar col·locant-se sisens, estava encara prou bé; el segon cop, però, vaig veure que allò es brandava massa. Ja no vaig tornar a alçar el cap. El tres de nou es va estimbar sense l'aleta, i au, un altre castell muixerrillo que em cau a sobre. Pel que sembla una rengla va fotre una bona revinclada que els pisos superiors no van poder aturar.

A la repetició la Joves va abaixar el llistó i va completar sense problemes un tres de vuit molt parat. A tercera ronda, un dos de vuit amb folre prou maco. Per acabar, dos pilars de cinc.

Pd7 Vella a La BisbalAra parlarem sobre l'altra colla de Valls, la qual obrí plaça amb el quatre de vuit amb l'agulla ja esmentat. Típic castell de la Vella, suat i treballat, que et fa caure la llagrimeta i que et fa flipar mandonguilles. Un cop l'estructura del quatre a fora, però, l'espadat feia més patxoca. Després d'un dos de vuit amb folre que també es va haver de treballar però no tant, van acabar amb un tres de vuit sense problemes. Pel final van sorprendre amb un pilar de set força maco, amb una enxaneta molt menuda a qui li va costar una mica grimpar per allà.

I els castellers de Vilafranca, com sempre, els millors. Van començar amb un tres de nou una mica mogudet que a la descarregada es va estimbar molt blanamanet, ja amb el pom de dalt a baix. Relliscada estranya, que s'ha oblidat amb el quatre de nou que bé, ha patit una mica d'un rengle, però que s'ha arreglat i s'ha descarregat tranquil·lament. Per acabar, la millor torre de vuit de les tres que s'han vist a plaça, i sorprenentment, dos pilars de cinc. Sembla que no hi era en Fèlix Miret.

I tornada a Esplugues, esperant que la Joves s'acabi d'espavilar d'una vegada, perquè Sant Fèlix és a la vora, la temporada s'escola i la Vella els està passant la mà per la cara. D'una altra banda, avui hem vist dues llenyes, i la sensació ha estat molt pitjor que les que tenia abans. I per acabar, he vist el De Haro, abans a la Joves, pujant amb els rosats. De fet, ha estat el primer cop enguany que he vist en acció les dues de Valls.


Joves: 5d8, i3d9f, 3d8, 2d8f i 2Pd5
CdVilafranca: 3d9fc, 4d9f, 2d8f i 2Pd5
Vella: 4d8a, 2d8f, 3d8 i Pd7f

1 Comment

quins embolics amb tantes bisbals!!!xD

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 15 août 2006 19h24.

Vacances was the previous entry in this blog.

Jovenesa is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en