Diada de Festa Major 2006

| 3 Comments

Acabo de fer la matrícula de la universitat per enguany. Un pas important per llaurar-me el meu futur i tota la pesca. Però ara parlarem de coses realment importants.

Han estat les festes del poble, com deia l'altre dia. Les festes són perilloses, el fetge acaba molt perjudicat, així com també d'altres zones del cos, com podeu veure en aquesta curiosa foto:

Jo

Què és més negligent, circular en bici de nit i sense casc ni llums, o senzillament circular-hi completament borratxo? Sempre et pot caure un maó al cap o ser atropellat per un autobús sense escrúpols, però el que realment et matarà serà tirar castells sense pinya o mal assajats o pujar-hi begut.

Ahir va ser la Prediada, l'actuació castellera de vigília. L'home del temps anunciava tempesta i anunciava mal temps, mes els núvols no se'ns pixaren al damunt. Actuava amb nosaltres la colla castellera del Poble Sec, els quals eren poquets. Nosaltres vem entrar de tres de sis, la qual cosa descartava el tres de set. En tot cas, hagués semblat agosarat provar-lo dissabte en aquelles...

[Els putus altaveus de l'ordinador, que ja tenen deu anys, fan figa, collons]

4d7...condicions. El tres no va donar massa problemes, if I remember well, tot i que no em va donar sensació de massa seguretat. A segona ronda plantàrem un altre quatre de set ert i soberg esplèndid, que demostra que si més no això sí que ho dominem a la perfecció. Visca la terra lliure.

A tercera ronda vem fer alguna cosa sense gaire història, perquè no la recordo. Ara que miro la foto veig que era un quatre de sis amb agulla on m'hi vaig trobar de conya (de puta mare) i que va anar molt més ràpid i finet que altres tortures d'alguns mesos enrera. Per acabar, pilar de quatre i que continuï la festa.

La temptació de parlar de Poble Sech és enorme, però la crònica és molt llarga. Diré que la seva canalla era molt lenta, i el primer 2d6 va ser desmuntat sobretot per aquesta causa (s'havia rebregat un colló de mico). Al 4d6 els terços estaven tan tancats i tan abocats que per alguns moments el castell va perillar de debò, semblava que el pou els xuclava. Al 4d6a, tots els primers vents eren de la nostra colla. En fi, el pilar de cinc no el tenen pas malament, però l'enxaneta és tan lenta que finalment fent la motxilla al quart va ensorrar la construcció.

Un cop acabada l'actuació vaig tornar a casa per sopar i veure el documental de la 33 sobre la Colla Joves Xiquets de la Ceba, i més tard vaig tornar al puestu de les barraques, quan la pluja va cessar, a veure concerts i prendre sis cerveses.

Prediada Castellera
Esplugues: Pd4, 3d6, 4d7, 4d6a, Pd4
Poble Sech Pd4, id2d6, 4d6, 2d6, 4d6a, iPd5, Pd4


Diada de Festa Major 2006

I avui era el jorn esperat per tothom, la nostra diada, que havia de servir sobretot per descarregar el malparit tres de set, que enguany ens toca la pera. Altres objectius que s'havien més o menys fixat per aquesta data, com ara el putu pilar de cinc, i la possibilitat del quatre de set amb l'agulla, doncs queden postergats a una altra avinentesa/temporada/existència.

També voldria parlar de les colles convidades. I començaré per Sant Andreu de la Barca, que els pobres van declinar la participació amb només una o dues setmanes d'antelació adduint manca d'efectius a plaça. És comprensible i és també un mal tràngol per ells, esperem aviat superin aquest petit sotrac.

També voldria parlar de la Colla Joves Xiquets de Valls, però ho faré amb la boca petita. El cas és que la nova tècnica de la muixerra va decidir que no els hi convenia la nostra diada a una setmana del Concurs de TGN, i ens van comunicar que no actuarien aquí. Conclusió? Posa't a buscar una colla amb quatre setmanes de temps. Però no hi ha hagut manera d'aconseguir-ho.

Amb la deserció de les dues colles convidades, la pobra cap de colla va fer tot el possible per trobar-ne alguna, i només els d'Altafulla han pogut o volgut venir. Moltes gràcies.

4d7En fi, el dia era rutilant i una mica fresquet, de conya (de puta mare) per fer castells. M'he llevat amb dues resaques acumulades i manca d'hores de son, he arribat a les dotze en punt a plaça i m'he perdut com els diables ens hi menaven. Faixes i camises i primer castell, quatre de set completament parat, ert i soberg, plàcid, còmode, de conya (de puta mare). Semblava que tot havia d'anar bé... però no.

Aleshores festival d'intents desmuntats. Segons m'han fet notar, d'un mateix castell només se'n poden fer dos, d'intents desmuntats: al tercer va amunt o perds ronda, però tant és. Relació detallada:

Primer intent. El primer tres de set es bastia dòcilment i ja s'albirava l'aleta quan una lleugera batzegada sense importància ha fet saltar les alarmes i la cap de colla ha decidit tirar-lo avall. Jo no l'he vist gaire però segons sé estava prou bé i hi havia força probabilitats de descarregar-lo...

Segon intent. Després del castell d'Altafulla, hem tornat a encarar la bèstia negra...

La nit porta el turment.
La lluna plena creix.
La bèstia negra ve.
La por torna als carrers.

Somni, somni sempre es repeteix.
Bèstia negra, bèstia dels infeee-eee-ieee-rns.
(Bèstia Negra, Sangtraït)

...dels inferns. Jo el notava més bellugadís, la gent es cansava i neguitejava. La por tornava a plaça. En aquest cas, però, també semblava que anava bé, però oh tragèdia, oh desfici, oh daltabaix, oh turment: ha esdevingut una d'aquelles anècdotes que es riuen anys i panys, però que en el moment de viure-la és una putada.

Com deia, el castell també es bastia dòcilment, però tot de sobte una remor i uns aplaudiments, riure de la plaça i xivarri de gent de tronc i pinya. Havia passat això:

Segon id3d7

El pobre terç no s'havia lligat massa bé els pantalons i el quart els hi ha abaixats mentre l'escalava. La cap de colla s'ha vist obligada a desmuntar-lo un altre cop.

Tercer intent. Aquest cop el neguit es mastegava i els nervis electritzaven. Ha pujat però era el pitjor intent de tots tres, s'ha desmuntat amb ja acotxador col·locat i a prendre pel cul.

Finalment ens hem hagut de conformar amb el tres de sis, que en tot cas no ha anat bé tampoc. Ja n'estàvem fins els collons. Ni ben quadrat (potser hagués calgut desmuntar-lo un altre cop!), ni ganes, ni polles.

L'última ronda l'hem dedicada al dos de sis. El cap de pinyes ha cantat vuit cordons a cada rengla, tot un rècord. Tampoc no es pot dir que fos cap meravella, però s'ha fet sense problemes.

Per acabar, tres pilars de quatre, descarregats al balcó. Hem tirat cap al local a dinar costellada i botifarra amb seques, vídeo i desfilada cap a casa. Una diada agredolça.


Diada d'Esplugues 2006
Esplugues: Pd4, 4d7, id3d7, id3d7, id3d7, 3d6, 2d6, 3Pd4
Altafulla: Pd4, castells de sis, Pd4

3 Comments

M'encanten aquests calçotets!
i per cert, ja cal que et cuidis les ferides! ai mareta meva quin nen! xD


Arrib una mica tard, pero ja pots anar alerta amb aixó! primer me pensava que havies caigut de sa bici, però bono, esper que això sigui tot lo que te facis!

No, si m'ho vaig fer amb la bici, anava borratxo. El que passa és que no acostumo a dir les coses massa clares.

au, salut

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 24 septembre 2006 23h59.

Sant Matheu 2006 was the previous entry in this blog.

Concurs de Tarragona 2006 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en