Diada de la República 2013, Cornellà

| No Comments

Dissabte a la tarda estrenàvem l'any casteller a plaça, després d'algunes actuacions estranyes (al camp de futbol per les Seleccions, un bolo comercial en un hotel i tal), i després que la Junta i la Tècnica s'hagin renovat a l'assemblea de fa un mes o dos. Per tant, dissabte era un dia d'estrenes i jo en tenia força ganes. És la Diada de la Primavera de Cornellà, però com que sempre cau pel dia de la República (el 14 d'abril) vaig batejar-la així ja fa molts anys. En aquesta actuació vaig pujar per primer cop a un castell, diria que era un 4de6 força lleig.

A l'assaig el Lluís deia que faríem el 5de7, però no sé exactament per quina raó (sembla que algun problema de canalla, que no estava prou polida) el vem descartar en favor del 4de7a, que l'any passat vem fer moltes vegades i que enguany ja apunta pel mateix camí. I en tot cas, dèiem en conya que la Tècnica ja ha fet el primer incompliment de programa tot just en la primera actuació.

Després dels pilars d'entrada, en què la Sílvia anava a entrar de baix però que al final diria que no hi va anar, i després que els núvols plujans escampessin, obríem plaça amb el 3de7, que em va semblar força rodonet i sense cap complicació, tot i que el @castellistica, que hi era, diu que la canalla es va fer un petit embolic per allà dalt. És possible, però jo no ho vaig veure: estic massa miop.Image00036


En segona ronda plantàvem el 4de7a, que per ser el primer i haver-lo assajat relativament poc (una pinya o dues i les primeres proves de tronc des de dimarts passat, dia de partit del Barça) va anar molt rodat. El pilar sembla que havia brandat una mica, però un cop despullat es va descarregar sense dificultat. Jo estava de lateral a l'agulla, com és habitual, i no em va semblar gens complicat, malgrat que el @castellistica també diu que la canalla s'ha d'acabar de treballar.DSC07126


El castell, però, estava molt tranquil, com es pot veure en el vídeo del mateix @castellistica, que avui sembla que m'ha fet la meitat de la crònica:I per acabar portàvem el 4de7, que el Figo em deia que estava una mica estirat d'una banda. El meu rengle estava una mica tort: el segon estava mal agafat d'una cama i carregava malament al meu baix, que va patir una mica.

En pilars ens ventilàvem el Pde5, el primer de l'any, que tampoc no va tenir gaires complicacions. I res, després d'això, podríem haver anat al local nou dels Castellers de Cornellà, però en principi teníem una altra actuació comercial a quarts de nou o les nou en un restaurant d'Esplugues, que finalment es va anul·lar per la previsió de pluja --no va ploure--; així, doncs, com que Cornellà no comptava amb nosaltres per al pica-pica, i nosaltres ens n' havíem preparat un per després del bolo, vem anar ràpid a la Closca, on vem fer el primer Quarta Ronda de la temporada, a més de veure el Barça i emborratxar-nos (-me) com de costum.

Pel que fa a la Quarta Ronda, dissabte, com que era dia de novetats, també vem estrenar una càmera de vídeo, que després d'estires i arronses les temporades passades, amb la nova Junta la qüestió s'ha accelerat i el Ramsès estava d'allò més content. Gràcies a la càmera podem veure els castells a plaça mentre el Ramsès penja els vídeos a casa seva, miracles de la teconologia. En suma, dos dels problemes dels anys passats (la lentitud amb el Youtube i la manca de vídeos al local després d'actuació) s'han resolt de cop amb aquesta càmera, i jo també estic d'allò més content.

Recapitulant, parlaré molt breument de les altres dues colles. Els amfitrions, els Castellers de Cornellà, després d'uns anys de davallada i estancament, i d'haver començat a sortir del pou a poc a poc, enguany sembla que finalment recullen el que han estat sembrant i han pogut començar a casa amb dos castells de set, que amb tot no van anar gens sobrats, sobretot el 4de7, descarregat després d'un intent desmuntat, molt desquadrat i rebregat, amb terços i quarts amb mides molt dolentes i amb una canalla més traçuda que l'any passat però que amb castells com aquests va una mica cagada. En aquesta foto no sembla que estigui tan malament:DSC07114 


Però van haver de defensar-lo molt. Van acabar amb un 5de6 no gaire maco, però molt bé. Molt content pels companys de Cornellà, a veure si tenen sort també amb aquest nou equip tècnic, que l'han renovat i que tenia ganes de parlar amb algú dels que conec perquè m'expliqués la seva visió del panorama.

Els Castellers de la Vila de Gràcia anaven amb una pinya semblant a la nostra, potser una mica menys, i van fer sense problemes destacables el 2de7, un 4de8 molt clavat i on s'hi estrenava el Tayo, i un 5de7 sense més història, que jo sàpiga. Gràcia ha començat molt fort l'any i ja veurem quines coses faran aquest 2013. I res, la nit es va allargar i cap a les 4 em vaig fotre de lloros amb la bici sortint de la Closca; la Susana em va gravar caient per terra de manera lamentable. Durant la nit havíem quedat per sortir amb bici l'endemà a les Aigües i el Tibidabo com a bons duminguerus; Collserola està ple d'imbècils a aquella hora. Jo em pensava que no hi aniria perquè tenia el canvi de la bici tocat de la patacada, però al final el vaig poder arreglar i vaig pujar-hi de seguida, que m'esperaven als Xiprers. Encara anava borratxo, esquivant la processó de bicis i famílies per les Aigües.Després vem dinar a casa el Mora i després vaig anar a veure el Petit de Cal Eril amb en Jaume I. I vaig acabar molt tard la nit, molt desfasat per Sants.

Amb la tonteria, dissabte vem fer el millor inici de la història dels Castellers d'Esplugues; l'any passat havíem començat també amb tres castells de set: 3de7, 4de7 i 3de7a a Manresa, per Diumenge de Rams. Independentment d'aquesta anècdota, espero que amb el nou tarannà que ha agafat tot plegat aquest any, i amb una mica de la sort que no hem tingut els anys anteriors, puguem consolidar la feina, ser colla de vuit més o menys habitual i poder completar la puta torre dels collons. En sóc bastant optimista, no se m'acut cap raó perquè no ho puguem aconseguir, però ja veurem.

Fotos i fotos, i aviat més. El vídeo del nostre canal Youtube i els comentaris del @castellistica.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 8 avril 2013 18h36.

Neteja was the previous entry in this blog.

Concert de Pau Vallvé is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en