Diada a Sabadell, 2016

| No Comments

Doncs hola.

Hem començat la temporada aquest diumenge, a Sabadell. L'any passat l'havíem començada a Terrassa. Tot molt bé.

Actuàvem a la banda posterior de l'Ajuntament, la plaça del Doctor Robert, a tocar de la Rambla, on havíem actuat no fa gaire just després d'allò del Pau, sota un sol inclement i unes obres de FGC que per fi van acabar l'any passat o l'altre. Ahir, lluny d'aquell dia, tot era com molt pansit: un dia moix, de pluja, que no feia ni fred ni calor; imbècils amb palmes i palmons i llorer per fer el subnormal davant la puta església; desesmats sense gaire programa i amb poques camises a plaça; poctlla. Per no haver-hi, no hi havia ni ambaixada pakistanesa, havíem d'anar a un forn que les venia a 1,05, la filla de puta. Després resulta que a la mateixa Rambla una botiga de pernils les venia a 1 €. I poctlla.

Els trunyocletes havíem dit d'anar-hi amb bici. Descartada l'opció de travessar Collserola, podíem anar pel Llobregat o pel Besòs. Va guanyar la versió del nord, però com que venia pluja del sud es va avortar l'operació i així vaig poder-hi anar amb l'autocart llegint un llibre tranquil·lament.

Així que arribàvem a les 11.30, miràvem el cel núvol i pensàvem: i ara què putes fem? Massa d'hora per beure, massa tard per tornar-se'n al llit. O sigui que vaig estar voltant com una papallona per la puta plaça, vaig buscar fotògraf, vaig informar-me sobre ambaixadors i cònsols, vaig cercar faixa vermella, vaig contemplar la puta subnormalitat de la Setmana Santa a l'església de la plaça del costat, etz., fins que fou l'hora de fer els pilars d'entrada: 2 pilarets de 4 i apa, endavant.

Els assajos aquest inici de temporada estant anant molt a poc a poc, a ritme de cargol bavallós desesmat. Per exemple jo, que ja fa almenys un parell de temporades que vaig amb els ànims en reserva, he faltat a molts assajos, no vaig començar a anar-hi fins al març i encara he fallat dos dimarts. Som pocs a la Nau i ahir érem pocs a plaça. Cada any dic que a cada bugada perdem un o dos llençols, i aquesta temporada no és cap excepció i de moment tenim algunes baixes importants almenys de tronc respecte a l'any passat. La canalla s'està renovant i a assaig de canalla no hi va ni déu ni sa mare. En resum, que tot va a poc poc, a ritme de cargol bavallós, aviam si revifa.

D'aquesta manera arribàvem a Sabadell amb 3de7, 4de7 i 7de6 en programa, un programa de mínims que comença per sota de l'any anterior, reflex de la molta feina a fer que tenim per endavant. Els castells no van presentar gaires complicacions: el 3de7 va pujar rodonet i fort, potser amb unes mides estranyotes a quarts, i amb estrenes a canalla (és aquí on es va estrenar la Jana?). El 4de7 següent, també amb estrenes per dalt, també es va fer tranquil·lament, a ritme pausat i feliç. El 7de6 va servir perquè estrenessin la camisa blava les noies que vénen de Matussers, a més que hi havia tres dones fent-hi de baix; el castell de dins estant no va semblar gaire bunyol, i és que si la truita es fa de sis és encara més lletja i horitzontal, però si més no s'acaba abans i no fa tant d'embalum. O sigui que truita acomiadada, a reveure, encantat d'haver-te conegut, ja trucaràs a la porta si vols tornar. Per plegar, pilar de cinc.

En fi, havíem descartat altres castells com el 5de7, que anava massa verd sobretot per dalt, pel que em diuen, o el 4de7 amb agulla, que té el problema sobretot del segon del pilar del mig (ahir no hi era el Macis), però el problema principal era la manca de camises: unes 90 entre tronc i pinya. Hi ha una foto de la Concepció Ventura de Saballuts en què es veuen laterals de Sabadell mooooolt a tocar de cuixa dels segons en la truita de sis, un fet que fa vergonya de reconèixer, però que és el pa que s'hi dóna. I torno a dir que no sóc ningú per retreure res a ningú, que sóc el primer que no vinc a assaig, que n'estic una mica cansat i vinc d'esma, tot i estar desesmat. O sigui que res.

Pinya 7de6 Cargolins

Què ha de passar? Doncs que vingui més gent a assaig, que els assajos vagin rodant gent, que durant les actuacions propvinents anem fent castells de set i mig i que a mig primer tram de temporada puguem començar a plantejar-nos el 4de8 seriosament, com l'any passat: però això, a hores d'ara, sembla massa lluny.

Pel que fa a altres qüestions, vaig fer d'agulla als tres castells, un fet relativament excepcional. Vaig agafar la càmera de fer fotos però em vaig descuidar la bateria al carregador, o sigui que vaig deixar el mòbil i vaig anar penjant fotos i merdes a trúitert del mòbil nou. Vaig veure ganàpies a plaça, però vaig suar de saludar-los, llevat de la Gemma... I, per acabar: primera diada, primera Polca d'Ours: intentaré aquest any aviam si puc fer-ne l'estadística, que fa dos anys que ho intento però sempre m'acabo descomptant.

I vem tornar a pujar a l'autocart, vem fer via cap a la Closca, vaig més o menys celebrar el sant a casa, vaig tornar a castells, va empatar el Barça i va anar passant la tarda, etz.

Fotos i fotos.

@saballuts 2p4 4d8 9d7(1e) 7d7 vano5
#Castellers #Esplugues 2p4 3d7 4d7 7d6 p5
@ccerdanyola p4 3d7 4d6 2d6 2p4

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 21 mars 2016 15h17.

2015 Diada dels Castellers de Sant Cugat was the previous entry in this blog.

2016 Sant Just "Triangular" is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en