La vida pot ser maca i tot

| 4 Comments

Fer castells és un deport de contacte. No hauria imaginat que hi hagués tant de frec a frec entre cossos suats. A més, la majoria són homes. Em penso que més d'un casteller deu ser-ho només per grapejar els cossos joves i tendres d'altres homes. També hi ha noies, i potser algun desaprensiu es va fer casteller justament per grapejar impúdicament els cossos joves i tendres de noietes de quinze anys, tot és possible.

I heus ací que un noi de vint anys al qual no li ha agradat mai massa la inestable activitat de pujar a coll-i-bé va i s'ajunta als castellers. Bé, un cop superada la sensació d'ofec que produeix la faixa i estintolant bé la cama dreta que ha de fer de palanca, aixecar castells pot ser inestable però és molt divertit i emocionant. Emocionant? Bé, no m'ho tingueu en compte.

Doncs en afecte, ahir vaig aixecar el meu primer i modest castell. No m'ho tingueu en compte si vaig errat, però em penso que era un tres de cinc. Jo feia de segon, i suposo que me'n vaig haver d'ensortir prou bé, perquè la gent em va felicitar molt després del castell («oh que bé q'ho fas, que bon noi q'ets, oh que bé q'ho fas, per ser el primer cop», «molt bé, Josep!» o «mes si àdhuc hi reies, allà a la part sobirana!»). Evidentment, en Jaume I el Cap de Colla no parava de dir-me què haig de millorar, com l'haig d'agafar de l'aixella, com haig de flexionar les cames, etc. Però bé, de mica en mica s'omple la pica, o sigui que tremoleu, llangardaixos de Vilafranca, colles Joves i Vella de Valls, món casteller en general, perquè ara hoc que sóc un barretinaire complet. Demà, m'aprenc la Santa Espina. I és que la vida pot ser maca i tot.

4 Comments

Algunes consideracions des de la capital dels castells: 1er. Tota construcció que no arriba a 5 pisos (amb excepció del pilar de quatre) no és considerada un castell (jo podria anar pel carrer fent pilans d'u !!!) 2on. Les colles de Valls (capital dels castells) son la Vella i la Joves (que no la Jova), és un matís important, de veritat. 3er. Puc posar exemples concrets d'individus descrits al primer paràgraf.
Res més, benvingut al Fet Casteller !!

1. Vaja, com que "tota construcció que no arriba a cinc pisos"? Ja em vols aixafar la guitarra? Bé, home, bé, ja he dit que era modest, era el meu primer, no voldries que en fes un dos de nou amb folre i manilles? xD.

2. Sobre això de les colles de Valls, no sé de què em parles xD.

3. Sí, oi? Si ja m'ho pensava xD.

Au, gràcies, vagi bé.

No et facis mal xD

Jo pels St. Fermins d'aquest any fent castells o com diu en Joan pilans xD vaig acabar a l'hospital i sense recordar res des de que vaig caure fins que entrava a l'hospital.

Així que en compte!

ola! sou castellers? em podrieu contestar unes preguntes? es per un treball

Merci

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 20 octobre 2004 21h35.

Sonet laboral was the previous entry in this blog.

Santa Úrsula is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en