Santa Úrsula

| 3 Comments

Avui, diada de Santa Úrsula. Ha estat la primera diada castellera que he seguit amb molt d'interés, i la veritat és que no m'ha decebut en absolut. La Joves ha guanyat gràcies a un dos de vuit carregat esplèndid, el quart cop que es fa a la història, si no m'equivoco. Tot just l'enxaneta l'ha coronat s'ha vingut avall, però això no ha estat obstacle perquè tota la colla ho celebrés d'allò més. Hi ha hagut algun mot creuat entre les dues colles vallenques, però res d'especial.
Tot seguit la Vella ha intentat el mateix castell, però quan l'acotxador ja hi era i només faltava que se situés l'enxaneta, la construcció ha fet figa i s'ha estimbat. M'ha sapigut greu, tot i que no sé per quina raó m'agrada més la Joves. Tot seguit han intentat un cinc de nou amb folre que també ha fet llenya per poc, una llàstima. A la segona ronda, la Joves i la Vella ha fet cadascuna un quatre de nou amb folre.

La tercera ronda ens ha deparat un estratosfèric intent de tres de nou per part de la Joves, el que segons alguns és «el límit dels castells». Dissortadament, la construcció no ha arribat als dosos (i si hi ha arribat no ho recordo, he he). Després d'aquest intent han descarregat el tres de nou amb folre. Val a dir que un xicot dels terços, em sembla, ha dedicat un gest no gaire fi a la Vella. I és que és flipant les rivalitats que hi ha al món casteller: que si els de Vilafranca cauen malament a tothom i es caguen literalment a davant del local dels Xicots, que si les colles de Valls no es poden veure, etc. En fi. La colla Vella ha aixecat el tres de nou amb folre, però des de ben aviat es veia molt insegur i no l'han pogut descarregar. Per acabar, ambdues colles han fet dos pilars de cinc cadascuna, un d'ells descarregat pel balcó en tots dos casos.

En resum, una diada de Santa Úrsula molt emocionant, on la Colla Joves ha destacat molt per sobre de la Vella, la qual s'ha vist desbordada pel dos de vuit del principi i, a més, no ha tingut el seu millor dia. En dues paraules, a - collonant.

3 Comments

1er. Hauries de posar alguna foto teva a la web, si avui t'hagués conegut per la plaça del Blat m'hagués fotut gràcia, he,he,...
2on. De concursos de Castells només se'n fan una vegada cada dos anys, el demés són DIADES. Si et llegeix algú dels Minyons de Terrassa li pot agafar un atac de cor ...
3er. Hauríes de replantejar-te les teves simpaties cap a la gent de la Muixerra ( o colla Joves), fes-me cas : com la Vella no n'hi ha cap(la Vella és la Vella !!!!!), feia molts anys (i els que passaran) que la Joves no sortia de plaça amb una millor actuació que la Vella, i no només és això, cada colla representa el que representa, ja te n'adaonaràs. (Perdó pel prosselitisme).
4rt. Enhorabona a la colla Joves pel seu primer 2 de 8, la colla Vella ja fa anys que el va coronar per primera vegada (sabíeu que la ÚNICA colla que ha aconseguit TOTS els castells que s'han fet mai al món casteller és la Vella de Valls ?). De cara a l'any que vé els de la camisa vermella hauríen d'intentar ser una colla de 10, que ja va sent hora (la Vella ja fa més de quatre anys que ho és ...).
5è. Com diu l'himne de la Vella : "...gent del Camp, de sang vermella,/ amunt sempre Colla Vella / glòria als Xiquets de Valls.

Res més: força, equilibri, valor i seny !!!

La veritat és que jo no hi era per la plaça del Blat, ho vaig anar seguint per internet i vaig veure el resum de la 33 xD. Si vols veure alguna foto meva, aviam si en trobo una, espera't... bé, aquí la tens.

2. Collons, no cal filar tan prim xD.

3. Ja veurem. Ja sé que la Vella és més popular, i diuen que la Joves no la volen ni a Valls, etc. Bé, ja veurem. De moment, ahir van ser ells els que van carregar el dos de vuit i els qui van intentar el tres de nou net.

4. Hoc, hoc...

5. Camaku!

Apa, vagi bé xD.

Bones.
Tal com diu en Joan, penso igual que ell.

Només volia deixar el comentari que en les diades no hi ha colles ni guanyadores ni perdedores. Podran haver fet una millor actuació, però mai es guanya.
A més, si seguim el bàrem partidista i desequilibrat de punts dels castells, crec que és un error, ja que el 3d8PER SOTA està infravalorat, per sota del pilar de 8 fm i del 2d9fm.

Només vull fer la següent valoració o questió:
Com és que la única punyetera colla castellera que ha assolit el 3d8 per sota és la Vella de Valls, a la història dels castells, i cap més l'ha aconseguit? Serà perquè és difícil.

si és difícil, perquè es valora tan poc??
Perquè es valora més un castell com el pd8fm o un 2d9fm, que cal més gent, i que més colles han fet, entre elles, vilafranca, que no els sobra gent??

A veure si es modifiquen aquests paràmetres que beneficien a alguns, i a altres perjudiquen.

i res més, dir que igual que diu en Joan, la Vella és la única que ha aconseguit tots els castells del món (a excepció del recent 2d9f, que ja arribarà), i que tu pots ser de la joves, però no cal despotricar tant contra una colla que, a diferència de la jove, ha aconseguit el 9d8,3d8ps,3d10fm,4d9famb el pilar, pilar d8fm, ... etc.

Primer carregueu almenys aquests castells, i després ens posem a comparar.

La jove potser haurà fet una bona diada, però una flor no fa estiu.

Només felicitar a la Joves per aquesta magnífica diada, i salut!

Ah, i jo des del 1997 he assistit a St.joans, i Sta. Úrsules, concursos de castells, St.Fèlixs, Bisbals del Penedès, Arboç, ...

Sé del que parlo, i amb criteri.
i pel que he llegit, vostè és un dels primers cops que assisteix a plaça i ja està carregat de prejudicis i despotricacions. no ho entenc, però vaja.

Si voleu algo teniu el meu email.

vinga salut!!!!! i viska Valls i Catalunya!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 24 octobre 2004 22h40.

La vida pot ser maca i tot was the previous entry in this blog.

CdJaEdLiXS is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en