Pancartista

| 2 Comments

Avui ha perdut el Barça 4-2 al Bernabeu. I no és que m'importi gaire, però com ja va sent costum, el futbol torna a tocar-me la pebrotera. Si en anteriors ocasions va ser la baixa assitència als assaigs de castells quan jugava la Champions, ara ha estat el torn del "rollo pancartero" i la fugida de mà d'obra cap al bar de l'Avenç.

Per primer cop en molts anys ni tan sols he seguit el partit per la ràdio. Estava fent pancartes per la mani del dia 30. Realment han quedat molt maques. Si ahir per la tarda vaig fer "domassos" amb esprai, avui he perdut tot el dia fent pancartes força "ganses" amb tinta xina. El procediment que es segueix per fer-les és curiós: primer penges la pancarta blanca i neta a una paret, i amb un projector connectat a l'ordinador o de diapositives vas dibuixant i escrivint el que toca a la tela o al plàstic amb un retolador permanent. Quan es té la cosa feta, es despenja de la paret i s'acaba de pintar amb tinta xina i cotó fluix: es fan una mena de canutos amb cotó i precinte adhesiu i es mulla un extrem en tinta. I res, es va pintant. La resta de pancartes es fan calcant la primera.

A l'antiga foto (foto que ha estat retirada per evitar taquicàrdies als pobres internautes desprevinguts) es podia veure un ésser tremendament subversiu, esquitxosament sanguinari, violent okupa antisistema, esbudellador de velletes simpàtiques de parlar mel·liflu, esquarterador de membres per pura diversió i protèrvia (sense ironia, això és així, tots ho sabem, la poli els primers), calcant una pancarta que anuncia que el dia trenta d'aquest mes se celebrarà una manifestació festiva a les sis partint del parc Onze de Setembre, que a les quatre hi haurà festa infantil al parc de les Tres Esplugues, i que al mateix lloc, a partir de les vuit, hi haurà botifarrada popular i concert de diversos grups estranys (Desechos, Kayo Malayo, Komando Oreneta, los Fankis, Latino de Hospitalet i los Llobregantes...) fins a l'albada. Hi esteu tots convidats. I hi participaran els Uniconis.

La nova foto correspon a una d'aquestes pancartes, penjada a la rotonda del Pont d'Esplugues, a tocar de l'Ajuntament, que m'he trobat avui, dia 17, camí de casa...

Pancarta

Au, salut.

2 Comments

Hola, soc Conxa . Soc valenciana tot i que escric des de Dundee (Escocia) on estic estudiant amb una beca Erasmus.
Puc preguntar-te alguna cosa...?
Eixa pancarta sobre la qual expliques ben be com pintarla.? Es d'algun sindicat universitari? CEPC o Estel? Es que em sona prou el tipus de pancarta.. i he pensat que igual es de la CEPC (sindicat amb el que jo simpatitze prou ;)). Una de les meues milors amigues esta prou capficada.. i jo sovint la ajude ..
Un bes
Conxa

Hola Conxa!

Doncs no, la pancarta no és de cap sindicat d'aquests, és de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec, una plataforma ciutadana d'Esplugues de Llobregat a la que donen suport la majoria d'associacions de veïns del poble i molts ciutadans i entitats. Més informació:
http://www.noalplacaufec.net.

El que surt a la foto em va explicar que aquesta manera de fer pancartes la van aprendre d'uns amics bascos. Sobre els dibuixets i tal, no sé, el "cartellista" oficial es va empapant d'ideies constantment, i és probable que també n'hagi tret de la CEPC o de l'Estel.

Au, salut des de Catalunya.
Josep.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 10 avril 2005 23h07.

Taller Antirepressiu was the previous entry in this blog.

Discurs is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en