Festa Major

| 1 Comment

Ahir es va fer el castell de focs que l'Ajuntament organitza cada any per Sant Mateu. Venia d'una reunió de castells on vem valorar l'experiència de les festes populars, organitzada per totes les entitats. En general va ser molt positiva, malgrat les típiques collonades.

La meva valoració de tan estúpida no caldria que l'escrigués. Per mi és evident que aquest és el model de festa a seguir. El poble organitzant i gestionant la festa al marge del polítics, és la utopia feta realitat. El contacte entre les diferents entitats, el treball compartit, les noves coneixences, etc., tot plegat sembla un somni.

La festa començava divendres, com ja vaig comentar, però la pluja ho va esguerrar tot. Es va poder fer el seguici i el pregó, però va començar a ploure i els concerts i les barraques se'n van anar a can pistraus. Ja no va deixar de ploure fins l'endemà a les cinc de la tarda, aproximadament. Van anul·lar-se molts actes, des de la trobada de gegants fins els concerts "oficials" preparats per l'Ajuntament. Els concerts populars de dissabte van fer-se, nosaltres vem tirar els castells i van cremar els diables. Aquella nit va ser un èxit a les barraques. Era ple de gom a gom i va ajudar a recuperar la punxada de divendres.

Ahir vem comentar una mica la jugada, i estem molt contents. Se'n poden trobar mil defectes que mai no faran gens d'ombra a l'enorme èxit que ha suposat per Esplugues. Aquest és el poble que jo m'estimo, el que s'uneix i fa pinya, i no el que fa una cua impressionant al Guissona perquè a les onze es casa la puta d'Astúries amb el seu príncep.

1 Comment

Bon dia,

Qué arriscat és dir que la Festa Major popular es realitza "al marge del polítics" mentre es reben subvencions de l'Ajuntament per la realització d'aquests actes.

No dic que sigui incorrecte demanar-los i acceptar-los, però no despotriqueu tant de l'Ajuntament i de les seves Festes Oficials per què, vulgueu o no, la Festa Popular forma part de la roda institucional i vosaltres sou part del pressupost de Cultura i Joventut de l'Ajuntament d'Esplugues.

Apa, a gaudir del món.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 22 septembre 2005 14h20.

Ca n'Oliveres (2a part) was the previous entry in this blog.

La Codonyera is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en