Diada del Mercadal a Reus

| 4 Comments

Avui a Reus actuava el G4 al complet (vallencs, vilafranquins i minyons) més els amfitrions, els Xiquets de Reus. Es tracta d'una mena de Sant Fèlix amb cinc colles però sense la mateixa èpica, on els convidats no premen tant l'accelerador.

2d8cLa cosa ha començat abans d'hora, i quan hi hem arribat (les dotze ja tocades) la colla Joves ja havia obert plaça amb un Tres de Nou folrat que deu haver anat molt bé. Els muixerrillos han descarregat una tripleta màgica, però abans, a segona ronda, havien intentat el dos de vuit net. Jo era dins la pinya i poca cosa he vist, però la torre s'ha enfonsat amb dosos ja col·locats, tot i que desconec com estava la resta del pom de dalt. Pel que sembla, s'ha quedat a un pèl, però el temps que ha trigat a bastir-se l'estructura ha estat letal.

Doncs a tercera ronda han tirat el quatre i a la de repetició han fet l'aleta de l'enèsim cinc de vuit d'enguany. Per acomiadar-se han intentat un pilar de set que m'ha caigut al cap, no ha arribat a coronar-se, també per poc. Potser no eren prou gent (el folre trepitjava alguna camisa verda), o potser després de la llenya hagués estat millor provar-ne el de sis, però el cas és que han hagut de sortir amb un pilar de cinc, i cap a casa.

Els segons en l'ordre d'actuació era la Vella, de Valls. També han fet la tripleta màgica, aquest cop sense cap intent frustrat pel mig però també amb dues llenyes: al tres (a tercera ronda) i al pilar de set. En efecte, tenen el tres entravessat aquesta temporada, que no és la millor de la seva història, i després d'haver-lo pogut descarregar de forma molt treballada a la plaça del Blat per la diada de l'Onze de Setembre avui han tornat a caure. Un llàstima, però encara queda temps fins Sant Úrsula. Aquest tres l'he vist millor que el de l'11-S, però quan el pom de dalt s'estava col·locant un dels rengles (a sapiguer quin) ha entrat moltíssim fins que ha acabat saltant pels aires.

Sobre el pilar de set, s'ha mantingut força bé fins que l'enxaneta ha començat a baixar, que s'ha fet inviable. Quan anava per terços, jo diria, s'ha ensulsiat. I bé, la catedral, molt bé, molt ben parada. El quatre de nou també ha estat bufar i fer ampolles, molt poc bellugat.

Els tercers en l'ordre d'actuació eren els Xiquets de Reus, de color avellana. Per ells ha estat una diada diríem que històrica, o si més no, ha estat la seva millor actuació en un bon grapat d'anys, segons he sentit. Han descarregat el quatre i el tres de vuit i la torre de set. El tres, pel que sé, no el descarregaven des del noranta-vuit; han tingut algun petit problema (els nervis...) però l'han completat molt bé. Estaven tots contents com gínjols. Han acabat amb un vano de cinc.

Bé, els Minyons de Terrassa no han arriscat gens i han completat com qui va a fer el vermut a casa de l'amic el tres i el quatre de nou, el dos de vuit (tot amb folre) i el pilar de sis. Han arribat, han fet i se n'han anat i fins l'any que ve.

Tancaven ronda els Castellers de Vilafranca, que també han fet el tres i el quatre folrats, a més d'un quatre de vuit amb el pilar al mig perfecte. És una meravella veure els seus quatre amb agulla. I res, han tancat amb un pilaret de set, i passi-ho bé i adéu-siau.

Així, una valoració general, doncs que l'única colla que ha anat a fer gamma extra ha estat la Joves, i que per ben poc que no aconsegueix carregar al límit el dos de vuit sense folre. La Joves està en el millor moment de forma des de fa molts anys, espero que acabi de polir la torre i tots els castells que estan sonant (cinc de nou, quatre net, pilar de vuit...) i que facin una actuació per Sant Úrsula acollonant. De moment jo els veig molt millor que la Vella.

La Vella la veig com impotent, s'ha tornat a fotre pel cap el tres de nou i encara no n'ha descarregat dos de nou pisos a una mateixa diada aquesta temporada. Minyons i Vilafranca crec que s'ho han pres com un mer tràmit i han complert l'expedient amb nota i sense arriscar. Els Xiquets de Reus, per la seva banda, han fet una molt bona actuació per ells, me n'alegro molt i espero que continuïn millorant i fent grans castells.

I bé, pel que fa a mi, és el primer cop que em cauen dos castells al cap. Havia tingut la primera llenya a un 4d6a carregat d'Esplugues, pujant-hi jo de terç. A Sant Andreu, fa poc, se'ls hi va despenjar acotxador i enxaneta a quatre de set, però jo estava a l'altra banda de la pinya. El pilar de set m'ha tocat a la cara, però no m'ha fet ni mal, i el dos de vuit net ha caigut cap un altra banda. Aquest castell va servir per Sant Úrsula de l'any passat per batre la Vella, que se'l va empassar amb patates i va caure quan mirava de fer el mateix que la colla rival. Quan faig pinya amb la Joves les sensacions són molt estranyes, fins i tot contradictòries, hi ha una part de mi que m'acusa per portar la samarreta vermella. Bé, el cas és que és una sensació molt diferent i incomparable a d'altres.

[Fotos aquí. Me'n falten del dos de vuit i del pilar de set de la Joves, en el termini d'una setmana les penjaré. La foto del 2d8 és la que ha sortit a l'Avui.

D'un altra banda, seguint les normes d'en Fabra hauria d'escriure Santa Úrsula i una altra, per comptes de Sant Úrsula o un altra, però no m'agrada com queda escrit]

Diada del Mercadal
Joves: 3d9f, i2d8, 4d8f, 5d8, iPd7f, Pd5
Vella: 5d8f, 4d9f, 3d9f(c), Pd7f(c)
Xiquets de Reus: 4d8, 3d8, 2d8, Vano de Cinc
Minyons: 4d9f, 3d9f, 2d8f, Pd6
Vilafranca: 3d9f, 4d9f, 4d8a, Pd7f

4 Comments

"Quan faig pinya amb la Joves les sensacions són molt estranyes, fins i tot contradictòries, hi ha una part de mi que m'acusa per portar la samarreta vermella."
Ja sabia jo que no estaves perdut del tot. Amb el temps tot es cura. Ja cauràs del cavall, ja.
Hehehehhehehehe.

però que sàpigues que és només perquè em veig molt estrany fent castells amb l'escut i la samarreta d'una altra colla. Em sento tan estrany que estic gairebé per treure-me-la. Com sí que no m'hi veig és amb la rosada.

Au, salut.

Company, amb la nostra colla sempre seràs ben vingut. Gràcies per donar-no un cop de ma de tant en tant. Esperem poder-te donar una gran alegria (com a aficionat muixerrillo) abans de final de temporada.
Visca la Colla Joves i
Visca els castellers d'Esplugues!!!!

gràcies noi, ja ens veurem per santa úrsula.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 2 octobre 2005 20h21.

La Codonyera was the previous entry in this blog.

M'agrada la UAB is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en