Homenatge a Companys a Esplugues

| No Comments

discursHomenatjaven avui el President màrtir, en Lluís Companys. Un senzill acte consensuat i asèptic apte per a peperos (per als fills dels botxins), molt light, que ha consistit en la lectura d'un petit text molt poc punyent, on s'ha vingut a dir que Esplugues està per la democràcia. S'ha interpretat del Cant dels Ocells i els Segadors i ha tingut lloc una ofrena floral. No sé si s'ha arribat a condemnar l'assassinat, potser només ho han lamentat... Llei de partits i tots fora.

En Lluís Ortega, del PP, encara hi feia conya. Encara no sé què collons hi fotia el representat d'un partit que no ha condemnat mai el franquisme ni l'afusellament d'en Companys. La Pilar Díaz, primera tinent d'alcalde, del PSC, que es nota que és de ciències, ha llegit com al parvulari i amb la seva cara habitual de fàstic. M'ho creia, quan malparlaves de la dictadura, potser fins i tot senties el que significa la mort del President. Llàstima que aquests actes sempre estiguin edulcorats.

Si pel consens amb el PP s'han d'anar buidant de contingut totes les iniciatives que podrien arribar a estar bé, que el PP se'n quedi fora, com a l'Estatut. El que no pot ser és que l'assassí enalti cínicament la víctima i que el reconeixement sigui a mitges, perquè a cap altra nació de l'Europa occidental moderna li han mort el seu president o cap d'estat, i perquè allò va simbolitzar la fi de les nostres llibertats magrament recuperades després del Decret de Nova Planta. Perquè un Estat feixista va matar en Lluís Companys i això, Espanya, jo no t'ho perdono. Si em demanessis perdó, però, potser te'l concediria.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 15 octobre 2005 20h51.

M'agrada la UAB was the previous entry in this blog.

Diada a Molins de Rei is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en