Primer any

| 5 Comments

Avui fa un any que vaig anar al meu primer assaig de castells. El baix de qui feia de crossa al quatre de set de Molins, segons diu, va ser el primer que em va parlar, però jo no ho recordo gaire. Sé que vaig entrar una mica perdut i em van demanar a qui buscava. Vaig contestar que als castellers, i bé, eren ells, esclar. Una noia va dir-me el nom de totes les persones que m'ajudarien, uns noms que no vaig acabar d'aprendre fins molt més tard. D'aleshores ençà he millorat molt amb els noms i també en la tècnica castellera. Era un dimarts i vaig poder fer les primeres proves. Aprendre a pujar no em va ser tan fàcil, i encara avui tinc molts problemes per mantenir la posició en segons quines estructures. Poc temps després vaig caure per primer cop a un assaig: va ser a una torre, i encara me'n recordo de tot plegat.

No sé, des que hi sóc sóc una altra persona: ja no sóc en Josep d'Esplugues; tampoc no sóc independentista, ni heavy, ni universitari, ni caixer al Guissona. Tampoc no sóc un casteller. Sóc casteller. La meva cosmovisió del món s'ha capgirat com un mitjó, professo la religió dels castells i encara en faig proselitisme. Això és pitjor que una secta.

Tothom que és a una secta deu dir el mateix: que el que t'aporta rebassa amb escreix els recursos que tu hi esmerces. Malgrat tot, considero que ha fet molt de bé per la sostenibilitat de la meva vida, els valors intrínsecs d'aquesta activitat (des del seny al mateix valor, passant pel famós postmaterialisme: integració, relacions socials, autoconfiança i realització personal, superació s'un mateix però també del grup, treball en equip, amistat...) han de ser com una pedra pels liberals individualistes com en Rajoy.

Bé, que no ho canviaria per res del món. Visc per fer castells, sóc també a Ganàpies (colla universitària) i quan puc faig pinya amb la Joves per les places. El que no sé és què cony fots gratant-te els collons davant l'ordinador i no estàs fent castells amb la colla del teu poble, barri o ciutat.

Au, Josep, per molts anys.

5 Comments

Felicitats i per molts anys!!! però jo m'estimo més estar a baix amb els músics.... que em fan por les altures!!! :)

Ganàpies no es la colla de castellers de la UAB?

Ganàpies no es la colla de castellers de la UAB?

sí, els ganàpies som de l'autònoma

au, gràcies

no m'estic tocant els collons ;) avui els castellers de badalona hem inaugurat local jejeje... Hi he entrat fa poc, pero men vai adonant del q expliques jajaja ^_^

Salut!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 19 octobre 2005 17h31.

Diada a Molins de Rei was the previous entry in this blog.

Trobada del Baix is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en