Diada a Figueres

| No Comments

El vent i la rasca a Esplugues la nit anterior presagiaven una diada freda i bressada per la tramuntana. A Esplugues ens hem llevat a deu graus, temperatura de folre polar i mocador palestí, però un cop arribats a l'Alt Empordà el sol rutilava i el cel era d'un intens blau estúpid; gens de vent, ni un núvol i temperatura suau d'uns setze o disset grauets.

4d7Cap a quarts d'una ha començat una diada rapidíssima sense cap intent frustrat i un únic peu desmuntat. A la plaça de l'Ajuntament érem tres colles molt curtes de personal: Tirallongues de Manresa, nosaltres i els amfitrions. A aquests darrers ja els coneixia d'una vegada que els vaig anar a veure a Sant Feliu. Els hi vaig ajudar a la pinya del pilar d'entrada i aviat em van donar una faixa. Al segon castell ja sortia el meu nom al seu full de pinyes. A més a més, per Sant Úrsula m'hi vaig trobar mitja colla com jo, amb la samarreta vermella, però enfaixats i tot, donant un cop de mà als muixerrillus. Figueres és el poble de la nostra Cap de Colla i de Dalí, i té la família allà.

Doncs bé, Figueres i Tirallongues han fet castells de sis a velocitat de creuer i sense daltabaixos, suplint les mancances d'efectius amb la col·laboració màxima entre tots plegats. No hi ha hagut res de destacable.

Nosaltres, per la nostra banda, hem obert amb un quatre de set molt i molt ben parat, semblant al del Gall. La construcció s'ha alçat força bé de mides, que no semblava ni nostre, i a una velocitat, si bé no vertiginosa, sí singular en nosaltres. Finalment s'ha completat molt bé i tots contents: el cinquè 4d7 de la temporada, tots descarregats.

A segona i tercera ronda un quatre de sis amb el pilar al mig i un dos de sis. Al primer hi he entrat a terços, a la foto em veig bastant abocat i recte com un pal. Al meu pis hi anava un terç que hauria de ser-ho de castells de nou, i tenim enxanetes a Ganàpies més menudetes, però en suma cap problema: nosaltres els fem així, els castells, amb dos collons. Pel que fa a la torre fins i tot ens sobrava pinya, amb tres i quatre cordons, que l'han mantinguda quieta i erta com un roure.

A la ronda de pilars grisos i liles han plantat un pilar de cinc sense gaires dificultats, que fins i tot han girat. Nosaltres hem excel·lit amb tres impactants, formidables, insospitats i inèdits pilars de quatre simultanis, que enriu-te'n tu dels dos espadats de sis descarregats per Minyons.

I després de ballar la polka i altres mandangues (que no coneixen Lo Tio Pep?) Laura i Aliciahem enfilat cap un local on hem cruspit mongetes amb botifarra, que en acabat de fer castells és l'àpat més idoni (per allò de la barretina). A un quart de cinc hem pujat a l'autocar i tres peatges més tard hem tornat al poble, on hem fet la birra o el gintònic a l'Avenç i a la fi ens hem dispersat.

[Fotos aquí]

Diada de Figueres
Esplugues: Pd4, 4d7, 4d6a, 2d6, 3Pd4
Figueres: Pd4, 2d6, 5d6, 4d6a, Pd5
Tirallongues: Pd4, 2d6, 4d6, 3d6, Pd5

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 6 novembre 2005 22h05.

Diada de Tots Sants was the previous entry in this blog.

Per les monges is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en