Per les monges

| No Comments

Avui hi ha hagut una concentració davant l'Ajuntament per protestar (la protesta, pa nostre de cada dia) contra la proposta de modificació del Pla General Metropolità (PGM) que preveu l'expropiació o requalificació, entre d'altres coses, dels terrenys del convent de Montsió on hi viuen unes monges dominiques. A les vuit ens hem congregat i unes persones anaven repartint espelmes per fer-ho tot més maco.

La mitjana d'edat devia rondar els seixanta anys. Hi havia els del Caufec, molts d'IC-V però també de CiU i ERC, i altra gent que venia a donar el seu suport a les monges i a exterioritzar el seu rebuig contra la política urbanística del consistori en general i del casc antic en particular.

El que més m'ha frepat ha estat comprovar l'estranya simbiosi entre l'extrema esquerra o, simplement, l'esquerra institucional, i els drets de l'Església. I l'esperit del 36? On l'han deixat? També m'ha sobtat la frase «expropiar o col·lectivitzar béns privats no és la solució als problemes d'Esplugues, i molt menys d'urbanisme». Això ve donat per la desastrosa política urbanística socialista, que ai si Marx aixequés el cap. Però negar una expropiació que afecta a l'Església amb tanta vehemència m'ha fet sentir incòmode allí, com si no hi pintés res.

La modificació del PGM va molt més enllà d'una suposada requalificació i eventual expropiació (inversemblant, ja ho dic ara) dels terrenys del convent. Suposa també el reordenament urbà, l'alçament de blocs més alts, de més desnonaments, d'enderrocs, etc. Per això, que també es reivindicava, m'hi podia trobar com peix a l'aigua. Però per les monges no.

Jo vaig anar a un col·legi de monges. Jo odio la religió. Odio el poder eclesiàstic. El clero se lleva todo el dinero. Que es fiquin la COPE pel foradet del cul. Que s'acabin els ajuts econòmics. Inspeccions sistemàtiques i meticuloses. Expropiacions sagnants. Laïcitat completa. Prohibició dels bateigs abans dels divuit anys. Prohibició de l'ensenyament religiós...

Però al que 'nàvem. S'ha llegit un manifest demanant al batlle que què pensa fer en relació a les monges i al tema del PGM i s'ha criticat la seva política d'urbanisme. Tres persones han entrat a l'Ajuntament i han sortit mitja hora més tard després de parlar amb l'alcalde, la primera tinent d'alcalde i la regidora d'urbanisme (Palacín, Pilar Díaz i Maribel Fernández). Es reuniran dimecres.

I mentrestant, amb les barricades per les monges, somiaré malsons aquesta nit.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 7 novembre 2005 23h59.

Diada a Figueres was the previous entry in this blog.

Ganàpies is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en