La meva (segona) revista

| 3 Comments

Acabo d'enllestir la revista dels Castellers d'Esplugues. He estat tota la setmana treballant-hi, més o menys assistit per un company que llegeix aquest bloc. Si la revista s'ha fet ha estat essencialment perquè jo he volgut, i conseqüentment m'ha tocat el gruix de la feina: n'he fet el disseny, la maquetació, la crònica castellera, l'editorial, he triat les fotos, he corregit les faltes ortogràfiques, he cercat dades estadístiques i les he comentades i he anat al darrera de la gent perquè hi escrigués. Fins i tot més de la meitat de les fotos les he preses jo durant el decurs de la temporada. Una feinada que m'ha ocupat tota la setmana. Avui he fet campana pels últims retocs.

He canviat força la manera de fer la revista, comparat amb edicions anteriors. Si fa no fa com amb Ganàpies. M'han dit ja diverses vegades que me'n vagi a fer periodisme, i potser ho acabaré fent. Per mi la revista és essencial per mantenir la diguem-ne consciència històrica en el futur. He procurat redactar unes cròniques amb molta més lletra que abans; són com un resum de les que ja havia escrites aquí. Hi he ficat moltes fotos, també, tan grans com he pogut, seguint dos criteris, bàsicament: la importància intrínseca del castell, i que signifiqués alguna cosa per mi. Per això hi ha el meu primer castell, aquell on vaig fer-hi de baix a l'agulla, la primera llenya... no he ficat el primer tres de sis perquè la foto era francament horrorosa.

La revista no és gens objectiva, però com diu en Sostres, més val sapiguer de quin peu calça el periodista i dir-ho d'entrada, que no pas passar per imparcial quan es tenen interessos a una part. Parlo des de la meva perspectiva. Sóc nouvingut (només porto un any) i potser per això sóc molt impetuós, tinc molta il·lusió. He mirat de transmetre la meva il·lusió de totes les maneres que he pogut. Després també està el vessant independentista (per exemple, he esborrat la bandera espanyola de l'Ajuntament amb el Fotoxop, o parlo tranquil·lament de Països Catalans) i esquerranosa. La Colla, en principi, és apolítica, per la qual cosa potser pixo fora de test, però si hi ha problemes, que es busquin un altre redactor.

En fi, vint pàgines sense publicitat i més de 4 megues d'arxiu en PDF, és el resultat del meu esforç. Ara queda per veure com sortirà de la copisteria, perquè seguirà el mateix periple que la de Ganàpies (les Colles Universitàries tenen més influència de la que molta gent es pensa).

3 Comments

mira, doncs ja tens carrera per estudiar un cop hagis acabat la que estàs fent actualment! no seria mala idea, jo ja t'hi veig...
apa, ja em deixaràs veure la teva segona revista!

Què vols dir que les colles universitàries tenen més influència de la que molta gent es pensa? :P Ja veig que això de les revistes et va, eh...ja va bé! Perquè a menys que diguis que no...la de primavera crec que, després de l'èxit de la d'hivern...també anirà al teu càrrec (a menys que no vulguis, és clar!). Per cert, li has passat a en Lupuz perquè la posi a la web?? Vinga, ens veiem demà! ;)

Sí Imma, ja te la passaré... però si la vols, te la passo ara en PDF, en exclusiva xD

doncs vol dir que les colles universitàries aporten alguna cosa al món casteller que, si no hi fossin, no hi seria. Ara alguns podrien pensar: aporten xiruquerus i hippies i una forma d'entendre els castells diferent de la tradicional.

No sé... a banda que altres perspectives ja va bé que existeixin, i que això de què no hi ha rivalitat ni superació a les universitàries no és del tot cert, crec que és una sort que hi siguin. Segurament, per exemple, no hi hagués hagut revista a Esplugues si no hagués estat per ganàpies... i tantes altres coses...

Sobre la revista de primavera, seria realment una desil·lusió no poder-la fer... ja hi pensava en el moment de fer la de tardor

Li vaig dir a en Lupuz això de la revista, però la vol en html i li haig de passar els textos en word i em fa molt de pal... tan fàcil com és penjar-la pàgina a pàgina en pdf...

apa, salut!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 12 décembre 2005 15h18.

Diada d'Hivern dels Xoriguers was the previous entry in this blog.

Escalfor d'hivern is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en