Encadenats al Saló de Plens d'Esplugues

| No Comments

Ahir, divendres 21 d'abril, quatre membres de la Plataforma Contra el Pla Caufec van encadenar-se al saló de plens de l'Ajuntament d'Esplugues en començar el torn de precs i preguntes del Ple Municipal d'aquest mes. Finalment, després de més de dues hores, van ser desallotjats per la Policia Nacional de manera una mica violenta (notícia, ací).

El dilluns després de Diumenge Sant va entrar una excavadora a la zona nord del Caufec. Més informació sobre aquesta notícia, ací. Resumint, en aquella zona és on hi ha les torres d'alta tensió; se suposa que ha de preparar el terreny per soterrar-les. És també el lloc on anirà la urbanització de pisos burgesos i els dos gratacels mida Windsor de 110m. Part d'aquest terreny va ser cedit com a zona verda en una altra operació cimentera en la falda de Collserola (barri de Ciutat Diagonal), però ara s'ha tornat a incloure en la nova urbanització coneguda com a Pla Caufec.

Per protestar contra l'inici del procés a la zona nord (perquè a la zona sud, de Ca n'Oliveres, tocant al barri de Pubilla Cases de L'H, les obres van començar fa més d'un any), alguns membres de la Plataforma contra el Caufec ahir van lligar-se, en acabar-se el Ple i obrir-se el torn de precs i preguntes, a la barana de fusta que separa el públic de l'escenari d'aquell teatre. L'objectiu era aconseguir el compromís escrit de l'equip de govern perquè suspengués l'execució del projecte urbanístic fins que es resolguin els tres processos judicials pendents (dos contenciosos-administratius i un recurs de cassació al Tribunal Suprem).

Els regidors socialistes i peperus van decidir marxar en bloc, restant-n'hi els d'ERC, CiU i IC-V. El saló de plens, complet de gom a gom amb ciutadans que donaven suport a l'acte, va ser desallotjat a la força en arribar la Policia Nazional, a empentes, rodolons i algun cop de puny a la cara. Va ser foragitada tota càmera de premsa, i finalment van poder tallar les cadenes amb cisalles especials.

Cap regidor del PSOE va voler dialogar. El Pla Caufec continuarà endavant perquè en quinze anys que dura el conflicte mai s'han plantejat allò de consultar el poble.

Vull afegir que, de tota manera, el PSC-PSOE està legitimat a no escoltar ningú més que Sacresa i el seu propi melic mentre vagin guanyant les eleccions per majoria absoluta. Té tot el dret a governar com vulgui ajudat per la seva publicitat goebbleriana, per polítiques populistes, o per la ignorància de les iaies andaluses, que gaudeixen de molts parcs de merda nous on seure a xerrotejar sobre la Rocio Jurado amb les altres tafaneres llardoses rebregades.

La democràcia és això. És aguantar l'estultícia de la majoria ignar que trepitja els drets dels altres. Per què el que decideixi la majoria ha de ser el que es dugui a la pràctica? I si resulta que a la majoria no l'importa que la muntanya que mai no ha visitat en els quaranta anys que porta visquent al poble acabi desapareixent sota el ciment? Per això hem d'acceptar-ho?

Jo no crec gaire en la democràcia. Jo no crec gaire en res, ni tan sols en la legitimitat de la Plataforma contra el Caufec per defensar la causa que creu (i que crec) justa. Potser la democràcia és el mal menor, però aquest mal menor m'està destrossant el meu estimat poble.

El PSOE-PSC, socialistes hipòcrites de centre-dreta, populistes, demagogs, manipuladors, tirans, governen com el Sheriff del poble a còpia de cop de puny sobre la taula, recolzats en un vot normal totalment automàtic, desideologitzat i desinformat. Per fortuna, el seu electorat mor literalment a poc a poc. Perdreu la vostra majoria algun dia. Algun dia, si existeix l'Estat de Dret a aquesta merda de país, anireu a la presó, desgraciats.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 22 avril 2006 19h29.

Diada a Sant Cugat was the previous entry in this blog.

Sant Jordi 2006 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en