Sant Jordi 2006

| 4 Comments

Avui és Sant Jordi encara, felicitats als jordis i jordines que em llegeixin, espero que us hagi provat la diada. Pel que a mi fa, m'ha provat força.

M'he llevat a quarts de deu i un hora més tard he anat a la Plaça de Santa Magda (de l'Ajuntament) per veure la paradeta d'ERC i dels castellers. He aprofitat per veure una exposició sobre Txèrnobil que fan al Robert Brillas, i per visitar el museu d'Esplugues, a l'edifici de Can Tinturé, dedicat a les rajoles de ceràmica. Avui l'entrada era de franc i en regalaven la guia.

Al voltant d'un quart d'una ha començat la diada castellera, que és del que tracta això. Hem aixecat el primer castell de set d'enguany, el quatre de set, a més d'un 2d6 i un 4d6a. Ha anat com oli en un llum sense masses problemes i amb la sensació de què aquesta temporada anirà encara millor que l'anterior. Estem tots molt contents.

El 4d7, després d'un peu desmuntat, ha pujat una mica tremoladís. Sent el primer de la temporada, es pot considerar conseqüència dels nervis i tal; tanmateix, veient com han anat els assaigs, i comparant-lo amb els de l'any passat, jo crec que hoch, que potser alguna cosa d'aquestes hi pot haver hagut, però que en tot cas hauria estat el tercer més parat dels cinc que vem plantar el 2005. Vull dir que no ha patit en excés, que tot i bellugadís, no ha sofert batzegades fortes, i ha estat executat més ràpidament que de costum, malgrat continuar sent una mica massa lent.

Feliços per la gesta, tota la resta ha estat molt facilot. El dos de sis ha estat molt i molt quiet, amb quatre cordons de pinya propis i tot. Al quatre de sis amb el pilar al mig hi he entrat a terços; estava una mica molt desquadrat i d'entrada jo, molt entrat. Ho he arreglat una mica i al capdavall no hi ha hagut cap problema. Hem acabat amb tres pilars de quatre simultanis, girats.

Jordi en Sant JordiEl tast que deixa la diada és, com he dit, d'optimisme. En primer lloc, perquè érem força gent, i molts de nous. En segon lloc, perquè es configura un pom de dalt de mides estàndards que és un goig de veure. Ha entrat una nena fa quatre dies que puja àgil i ràpid, i amb la recuperació d'una enxaneta que ja havia reaparegut la temporada passada, hem aconseguit baixar a dosos les nenes de catorze anys que ens coronaven els castells. I en fi, en tercer lloc hi ha molt bon rotllo surant en l'ambient, d'amistat i diguem-ne germanor. Hi ha gent nova amb empenta que ha renovat la sang de l'entitat, hi han ganes i compromís per fer encara una millor temporada.

Sant Cugat ha plantat un 3d7 i un 4d6a perfectes i un 3d6 aixecat per sota que sempre deixa bocabadats el públic no entès, i que els de Collserola dominen a la perfecció. Per acabar, un pilar de cinc molt bonic. Els Castellers de Caldes de Montbui s'hi han presentat amb pocs efectius i han tingut molts problemes per defensar un primparat 4d6, on un dels rengles, sobretot a terços, estava entradíssim, a més d'un 2d6 també bellugadís i un 3d6 millor.

En acabat donaven birres i bosses de patates per les colles. He ballat la famosa polka castellera amb una xiqueta de Sant Cugat que conec de Ganàpies, i he acabat tirant cap a l'Ajuntament per xerrar una estona amb els de la colla de Diables, els castellers i els d'Entrebastidors, el diari alternatiu d'Esplugues de periodicitat indeterminada i en el qual hi he col·laborat redactant alguna coseta. A casa hem dinat de costellada. He dormit i he tornat a l'Ajuntament per ajudar a desmuntar i fer la birra.

[Fotos ací]

Diada de Sant Jordi 2006
Castellers d'Esplugues: Pd4, 4d7, 2d6, 4d6a i 3Pd4
Castellers de Sant Cugat: 2Pd4, 3d7, 4d6a, 3d6s, Pd5
Castellers de Caldes de Montbui: Pd4, 4d6, 2d6, 3d6, Pd4

4 Comments

Hola cargolí!

Bé, res, mira, és per felicitar-te pel teu blog i per la maginífica actuació que vau fer aquest diumenge. Un 4 de 7!!! Felicitats!

Sort! Pit i amunt! (i a veure si feu una web de la vostra colla!)

jo no hi entenc de castellets de personetes però em fan gràcia...

si, jordina, que segur que ho llegeixes, Felicitats!!

A mi per què no m'escrius mai al flog??

No hi escric perquè jo de fet escric molt pocs comentaris a altres blogs i perquè aquests dies no he llegit massa blogs a internet.

Xavi, estic muntant a poc a poc la pàgina nova dels CdEsplugues: www.cargolins.org
Gràcies pels ànims, ja ens veurem per les places

au, salut

Josep i Marta,
Gràcies per felicitar-me als dos!
No tothom se'n recorda de la versió femenina del sant!
Petonets, vaig a fer la paràctica de política exterior.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 23 avril 2006 23h34.

Encadenats al Saló de Plens d'Esplugues was the previous entry in this blog.

La moca revoltada... is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en