Diada de l'Arboç

| 2 Comments

Escriurem una nova crònica castellera, a manca de res millor a fer. Són les festes de l'Arboç i avui hi ha hagut diada, amb les dues de Valls, Castellers de Vilafranca i els Minyons de l'Arboç. Aquest dimecres és Sant Fèlix, una de les actuacions més importants de la temporada, i avui ja se n'ensumava la flaire. També cal destacar que totes les colles duien casc per l'acotxador i l'enxaneta. Val a dir que Vilafranca i la Vella participaven en aquest estudi sense casc, recollint dades sobre les seves caigudes i els efectes sobre la canalla i la pinya. La mort de la nena (que anava a dosos) de Mataró deu haver esverat aquestes colles i han frisat per col·locar-se'l.

2d8f Joves a l'ArboçSobre la Joves de Valls, dir que aquesta participava a l'estudi amb casc ja d'entrada, però avui l'ha estrenat a plaça, suposo que també agullonats pel rebombori de Mataró. Avui tampoc no han aixecat cap castell de nou pisos, i han tornat a casa amb el cinc de vuit, força treballat, i el dos de vuit i el tres de vuit, tots dos molt còmodes, o almenys això m'ha semblat a mi, que he estat a la pinya muixerilla tota l'estona.

Pel que fa a la Vella, han fet 4d8a, 5d8, 3d9f i Pd7fC. La Vella em quedava a l'altra punta de la plaça i no els recordo bé, però em sembla que no han patit gaire gens i la sensació que m'han donat és que avancen amb pas ferm i que ara per ara estan bastant millor que la Joves. La llenya de pilar de set no l'he vista perquè érem al restaurant dinant.

Els Minyons de l'Arboç han completat la seva millor actuació de la història, com ja es notava veient-los cridar i celebrar. En tot cas, tots els seus castells han estat molt treballats: cinc de set, un dos de set que estava tancadíssim, sobretot als pisos alts, i un quatre de set amb l'agulla extremadament obert. El pilar no l'he vist. En fi, felicitats.

Pd8fm Vilafranca a l'ArboçI per últim, Vilafranca, que han donat la campanada amb el pilar de vuit amb folre i manilles per tancar l'actuació. Com sempre, tot insultantment parat, amb algun problemeta, com ara a la rengla del tres de nou amb folre: 4d8a, 3d9f i 4d9f.

Sobre el pilar de vuit, és el millor que recordo haver vist. La bèstia s'ha bastit i ha fet l'aleta triomfant sobre la plaça embadalida, descarragant-se tranquil·lament. Per fer-lo, però, no tenien gaire pinya, i han hagut d'anar arreplegant tota la gent que hi trobaven. La major part de la seva pinya era d'espectadors sense faixa que han anat a raure sota el nombrós folre, i que ha estat envoltada per dos cordons verds.

Abans de l'actuació castellera, hi ha hagut cercavila amb bastoners, balls de gitanes?, geganters i diables. Els diables han cremat a la plaça de la Vila i han encès un domàs que penjava de l'ajuntament, amb l'escut de l'Arboç. Les autoritats han cuitat per sufocar l'incendi, armats amb llaunes de Fanta i Cocacola i gots d'aigua. Tot seguit els diables han recitat els versots, els quals han estat alguns molt bons, d'altres no els he entès, mentre que alguns altres ni fred ni calor. En acabats, ha començat la diada castellera.

Si fa no fa, això és tot. M'he deixat moltes coses per explicar, però ni ho recordo tot, ni tinc ganes d'escriure-ho. Dimecres és Sant Fèlix, per tant, fins dimecres no tornaré a escriure...

Més fotos aquí.

Diada dels Minyons de l'Arboç
Minyons de l'Arboç: Pd5, 5d7, 2d7, 4d7a,
Joves: Pd5, 5d8, 2d8f, 3d8,
Vella: Pd5, 4d8a, 3d9f, 5d8, Pd7f(c)
CdVilafranca: Pd5, 4d8a, 3d9f, 4d9f, Pd8fm

2 Comments

Ei! Gràcies pel comentari! Per cert, bona idea la de fer una llista amb tots els llibres que vas llegint cada mes. Potser, et copie la idea, amb el teu permís. Jejeje.

Eps! parles del dos de vuit de Minyons de l'Arboç??!! No m'estranya que estiguin contents!! :O (;D).

Molt bona la foto del pilar de Vilafranca, realment espectacular!!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 27 août 2006 20h33.

Parlant de castells was the previous entry in this blog.

Sant Fèlix 2006 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en