Ordenança de la bicicleta

| 7 Comments

Acabo de comprar el diari i he llegit dues notícies contradictòries. La primera és sobre la nova ordenança de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'ús de la bicicleta, i l'altra és sobre els morts causats per la contaminació dels gasos dels vehicles.

L'ordenança sancionarà amb fins 450 euros el fet de circular en bici per vorera quan no hi hagi almenys tres metres entre la bici i els vianants. Això prohibirà, de fet, anar en bici per la majoria de les voreres de Barcelona, una ciutat sense gaires carrils-bici, on circular per la carretera és gairebé un suïcidi. És curiós que un dels llocs on més topades amb vianants hi ha sigui el carril-bici de la Diagonal (de Francesc Macià avall). L'ordenança ho vol regular tot, des de com hem d'anar per la calçada, fins on l'haurem de lligar. No sé si també obliga al casc.

Com diu en Jordi, un estudiant entrevistat per l'Avui: «La bicicleta ha de ser lliure, com el vianant». La bici va de puta mare en una ciutat de trànsit col·lapsat i transport públic caríssim, lent i saturat. Arribo abans als puestus en bici que no pas en metro, que a més a més s'espatlla sovint. Però el problema sempre som nosaltres, els ciclistes. Aneu a fotre faves.

Diu la segona notícia que moren a Catalunya més de 3000 persones cada any, el 90% dels quals a l'àrea metropolitana, per malalties derivades de respirar els gasos dels vehicles. Aquesta dada dobla els límits permesos per la UE, i quintuplica els morts per accidents de trànsit. El director de l'estudi, Jaume Curbet, assenyala «la necessitat d'emprendre iniciatives per rebaixar la contaminació atmosfèrica».

A l'estiu, els concerts de botzines em desperten cada dia. Sortir a fer esport per la ciutat és respirar merda. A Catalunya moren més de 500 persones per accidents de trànsit. I les bicis, quanta gent maten? Per què tanta mà dura contra els ciclistes? Per què no es dediquen a arreglar el transport públic, que fa fàstic i és caríssim? Per què no fan carrils bici com cal, i no com el de la Diagonal? Per què m'haurien de multar a mi amb 450 euros mentre el cotxe de davant m'està assassinant?

Els ciclistes som molt dolents. Ens saltem tots els semàfors, circulem borratxos i atropellem els pobres vianants. Anirem a l'infern.

7 Comments

Tots a l'infern, com el dimoni escuat!!!!!!!! xD

És trist, és gris.....deixas d´escriure al blog.
Ja no tindrem "l´avantatge" de compartir estones amb una persona de la que "coneixem" el seus pensaments i vivències sense que imagini que grisa o daurada, és la vida de aquell que se li acosta sense dirigir paraula. Gràcies per tots aquets moments que ens has donat Josep. Espero que trobis sentit, que coneguis "l'alegria" de viure, que estrenis claror.

"Ho deixo tot, però estreno claror.
Faré un pas més i fugiré de mi
per preservar l´emprenta d'un desig
que sé que mai no m'abandonarà.
Perdre la hisenda em dóna llibertat.
El mirall s'ha trencat en mil bocins
i en cadascun m'hi veig, desmesurat."

MIquel Martí i Pol. Punt i final


Si ho arribo a saber no escrir el dia de la diada d'olot, va vinga deixa posar comentaris i llegir el blog

Ei, vaig tancar els comentaris perquè la gent no em demanés que continués amb el blog...

En tot cas, gràcies a tots, però de moment això queda en standby

Espero que no te importe te escriba en castellano. Acabo de conocer tu blog y..qué decepción saber que suprimes la opción de comentar. En fin, tú sabrás, tuyo el razonamiento que te ha llevado a la tuya decisión, tuya la última palabra. Supongo que el blog sí te pertenece.
1 saludo

eii! ara mateix acabo de veure per primer cop aquesta pàgina, nomes dirte que és increible ;) i que esper-ho que ara que t'he posat a "favoritos" continuis amb aquets comentaris tan bons. Anim ;) BONA FEINA!

Salutacions desde Sabadell


A mi me sembla que ets de sa mena que no ho pot deixar, crec que tornaràs. Si no tornes, ja direm més coses; de moment, esperarem.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 10 novembre 2006 13h31.

Diada de Figueres 2006 was the previous entry in this blog.

Diada a Caldes. Balanç de la temporada is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en