La corporació no entén de pactes

| 1 Comment

MAJORIA · El PSC aspira a mantenir amb Díaz el domini que tenia Palacín HABITATGE I COMUNICACIONS · Els objectius, la construcció de 2.000 pisos i l'arribada del metro
Josep Ferrer

Esplugues de Llobregat és dels pocs municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona governats amb majoria absoluta pel PSC on no s'ha fet mai cap pacte de govern, ni tan sols amb els seus socis naturals, ICV. Les difícils i tenses relacions entre tots els partits polítics que s'arrosseguen des que l'exalcalde socialista Antoni Pérez va ser condemnat per prevaricació es mantenen avui en dia, especialment en projectes de ciutat com el pla Caufec o de Finestrelles i l'aposta inicial pel Trambaix en detriment del metro.

L'actual alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, que va substituir Lorenzo Palacín el 12 de juny del 2006, afronta el repte de repetir la majoria absoluta del seu partit. Ho fa amb un verb fàcil i entenedor, tot el contrari del seu predecessor que, malgrat les dificultats per expressar-se, gaudia d'un carisma i una simpatia difícils de repetir. Palacín, que en aquestes eleccions es retira de la política, encarna l'evolució tòpica de l'immigrant que a la dècada dels 50-60 arriba a Catalunya cercant fortuna, s'arrela a l'anomenat cinturó vermell i, ja jubilat, viu entre la seva terra nadiua i la d'acollida.

Pilar Díaz tindrà com a rivals els mateixos candidats del 2003, Luis Ortega (PP), Isabel Puertas (ICV), Roger Pons (CiU) i Jordi Figueras (ERC), de manera que tot fa pensar que res canviarà i que el PSC continuarà governant en solitari una població que ha rebut importants premis de qualitat per a la gestió municipal i l'atenció ciutadana.

En aquests darrers quatre anys, Esplugues ha patit un dels processos de deslocalització més importants de la comarca, amb el tancament, a finals d'aquest any, de l'empresa d'electrodomèstics Braun, que deixarà sense feina 761 persones perquè trasllada la seva producció a països de l'Europa de l'Est, on la mà d'obra és més barata. Malgrat les reticències de l'Ajuntament, és probable que el solar ocupat per Braun acabi convertint-se en pisos en el que es configura com el nou model de ciutats on es combinen habitatges amb activitat econòmica i zones verdes.

Precisament un dels reptes del nou equip de govern serà executar el pla municipal d'habitatge, que preveu la construcció fins al 2012 de 2.535 pisos nous, dels quals 797 seran de promoció pública. També haurà de vetllar per l'arribada a la ciutat de la línia 3 del metro.

Notícia publicada al diari AVUI, núm. 576, pàgina 7. Dimecres, 25 d'abril del 2007

1 Comment

LES MAJORIES FAN MAL, EL CONSENS ES SALUT !!!!

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 25 avril 2007 23h48.

Sant Jordi 2007 was the previous entry in this blog.

Dietari a destemps is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en