2018 Barberà del Vallès

| No Comments

Tornem a les cròniques castelleres, va.

Diumenge començàvem una nova temporada, la vint-i-quatrena de la colla i la catorzena meva, i ho fèiem a Barberà del Vallès, on recordo haver-hi actuat una altra vegada per alguna festa del poble, un dia a la tarda que vaig travessar amb bici Collserola per arribar a la plaça de l'Ajuntament. Aquest any no estava per hòsties i hi he anat amb autocart.

Hi vem arribar gairebé amb una hora d'antelació i vaig anar a fer un cafè, que havia dormit una hora aquella nit, que no agafava el son. La plaça de l'Ajuntament de Barberà és molt gran i hi havia poca gent que no fossin els castellers de les quatre colles: Saballuts, Gausacs, Cornellà i nosaltres. Érem quatre colles i nosaltres no érem gaires i els assajos havien anat de manera irregular (ahà) i ja veurem què passa aquest any, però el cas és que fotia força mandra aquesta diada. Però d'alguna manera hem de començar! Ara tocarà anar a Sant Andreu de la Barca, que déu n'hi do! En fi, #seguim.

Amb tot plegat no semblava que poguéssim fer gaire més que tres i quatre de set més algun castell de sis, que va resultar ser el cinc. I ara podríem parlar dels castells, però... quina mandra!

Vem fer un pilar de quatre de dol per la mort del Didac, fa algunes setmanes. El Didac va deixar de venir a castells fa unes quantes temporades per coses de salut i ja feia temps que no el veia. Feia de baix i segon normalment, algun cop havia fet de segon damunt meu; era força gros, havia jugat professionalment a rugbi i havia fet mil coses. En fi, era un tros de pa i ens teníem força estima, sap molt de greu el que li ha passat.

Santa Magdalena 2006, Esplugues de Llobregat

Després del pilar de dol, que les gralles de Sant Feliu ens toquen diferent de com ho feien les nostres quan en teníem, les altres colles feren llurs espadats, per exemple:

Castellers d'Esplugues a Barberà del Vallès

Val a dir que amb la nova manera que tenen de fer pinyes, amb l'app aquesta dels Moixis, no em puc escapolir dels pilars d'entrada i sortida, fet que m'emprenya bastant perquè són moments que aprofito per gestionar Twitter i les fotos del mòbil. Què hi farem! Érem tercers en l'ordre d'actuació i sortíem del 3de7:

Castellers d'Esplugues a Barberà del Vallès

Des de l'agulla el vaig veure molt tranquil; era un dels tresos de set avorrits que de tant en tant anem fent per les places. Diria que el meu segon no acabava de estar còmode amb la pinya, però no hi va haver cap problema. Sembla que es va allargar una mica per coses de canalla, però aquí no va representar gaire problemes.

Al castell següent, el 4de7, sí que va suposar problemes. En aquest cas es va allargar moltíssim més i els possibles desarranjaments es van destarotar més, l'estructura va remenar una mica i diria que un dels baixos patia com un desgraciat, fet que va afegir una mica més de suc al remenat de bolets. Però res, tu, una mica d'aguantar el castell i llestos!

4de7 Cargolins

Entre el 3 i el 4 els Saballuts van fer un 7de7 on em vaig ficar a la pinya, però ben aviat les remors d'enjòlit van esdevenir brogit d'estupor per una llenya que semblava imminent, ja des d'abans de les dues aletes. Allò que de sobte la pinya es posa en tensió i la plaça està com electritzada i tal. No vaig veure res, em van dir que el terç o quart de la rengla es va plegar o va treure el cul o alguna cosa així i que tal. Tinc aquesta foto:

Castellers d'Esplugues a Barberà del Vallès

El nostre 5de6 diria que a banda d'alguna estrena a tronc i una mica l'enrenou habitual, no va tenir gaire més història, però bé, no en tinc ni ideia.

Castellers d'Esplugues a Barberà del Vallès

I els dos pilarets d'arreveure.

Castellers d'Esplugues a Barberà del Vallès

I ja podíem tornar a Esplugues. Vem dinar, vem veure els castells i el Barça, i aleshores resulta que hi havia una Junta d'aquestes intempestives de després d'actuació, que per mi són horribles: entre que no havia dormit i que ja tenia algunes birres, no hi fotia res allà. I res, segur que ho fan molt bé sense que jo hi dongui pel cul.

Vet aquí el relat verídic i veritable dels fets esdevinguts diumenge passat en la primera actuació de la temporada 2018. Suposo que com a primera actuació de l'any ja fa el fet. Els assajos no sé com valorar-los perquè cada any diem que cada any som menys gent que l'any abans però cada any millorem els castells de l'any anterior, si fa no fa. Si sóc fidel a la tradició, diria que ha desaparegut molta gent i no n'ha entrat gaire, però què sé jo, segur que s'arregla d'alguna manera. Per exemple, divendres podria anar a assaig, però hi ha concert hèvit a 9 Barris i ara no sé què fer. Ja veurem. Diumenge apadrinarem els de l'Adroc a Sant Andreu de la Barca, aviam com anirà la cosa.

I lloat sia Jaume Barri!

Diada inici temporada Saballuts a Barberà Vallès
@saballuts 2p4, 5d7, 7d7, 3d7, vano de 5
@gausacs 2p4, 2d7,5d7, 4d7, vano de 5
@Cargolins p4dol, 3d7, 4d7, 5d6, 2p4
@CastCornella p4, 3d7, 4d6p, 3d6ps p4


Fotos
Manel: https://www.flickr.com/photos/senkreu/sets/72157692906388601/
Lídia: https://www.flickr.com/photos/senkreu/sets/72157694677129985/

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 21 mars 2018 17h14.

2017 Diada de Tardor del Poble-sec was the previous entry in this blog.

2018 Bateig Castellers de l'Adroc is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en