2022 Diada d'Esparreguera

| No Comments

Diumenge tornàvem a les places, a la bella vila dels espàrrecs, allà dalt el Montserratí, amb pluges que baixaven del Bages i l'Anoia i una brisa fresqueta enmig d'aquest merder d'octubre calorós, que algú apagui el putu forn. Anàvem cap a la plaça de la Pagesia per actuar en la XXVII Diada dels Castellers d'Esparreguera, acompanyats pels Castellers de Cerdanyola, amb qui hem actuat molts cops enguany per alguna raó desconeguda, segons m'informen veus informades. I mentre ens anàvem aplegant a la plaça, ens posàvem la camisa i ens embolicàvem amb la faixa, quatre gotes ens amenaçaven i ens disposàvem a fer una grandíssima actuació que consistiria en el 4 i el 3 de 7 i el 4de6 amb agulla.

2022 Esparreguera

Per part nostra, doncs, no és que fos la rehòstia: érem quatre piules i tot apuntava que seria avorridot. De manera que després dels pilars de quatre d'entrada vèiem passar el 5de7 d'Esparreguera i muntàvem el nostre preciós 3de7 que... Doncs ni ideia, la veritat, ahir ni tan sols vaig preguntar com havien anat els castells. Jo feia de segones laterals i no vaig veure res, però la sensació és que el vem fer amb la punta de la fava.

2022 Esparreguera

I aleshores vaig recordar que era Santa Úrsula i que a Valls feien castells, i entre ronda i ronda la Joves va provar el 4de9 net... Quin espectacle de castell, mare meva, em vaig fotre a cridar allà al mig de la plaça, els castellers estàvem més pendents de l'Alt Camp que de l'Alt Baix Llobregat. I visca la Joves i puta Vella empertostemps. Com es pot comprovar, érem més a Valls que a Esparreguera.

2022 Esparreguera

En segona ronda Esparreguera desmuntava el 7de7 i era el torn del nostre 4de7 que... ni refotuda ideia, noi, només sé que el Jordi tornava a pujar a segons, diria que també per on jo feia de segones laterals, on no vaig veure una puta merda.

XXVII Diada dels Castellers d'Esparreguera

S'ha de dir que sense l'ajuda de les altres colles no podríem haver fet res perquè teníem dos cordons pelats. Però, tot i això, nosaltres no és que ens poséssim gaire a les pinyes dels altres. Jo, mira, com que porto trúitert un altre cop, tinc l'excusa que faig fotos, però buènut, també s'ha de dir que la Vella mentrestant descarregava un 4de9f amb el pilar d'aquells més remenats que una baldufa que només fan ells.

XXVII Diada dels Castellers d'Esparreguera

En tercera ronda Esparreguera va descarregar un 7de7 que li passava de tot, amb la rengla a Olesa i una mica de tot, però això també és un dallò que diuen que fa afició, i, mentre celebraven la seva truita de set, nosaltres els esperonàvem a continuar amb la xerinola perquè no sé si era la Joves que provava el 2de8 sense folre, un castell que semblava maco però que va acabar petant i els cargolins que ens ho miràvem vem fer un «oooooh» de greu desconhort i malaurança pregona. I vem descarregar el nostre 4de6 amb agulla i passi-ho bé i a reveure. Mare meva, quina preciositat:

2022 Esparreguera

Esparreguera va fer en repetició el 4de7 amb agulla --ahir només ens va faltar veure el 4de8a-- i un pilar de 5 aixecat per sota, que feia anys que no veia a plaça, i van acabar amb els seus càntics, que comencen amb el Virolai i acaben a ritme de ska. Entre Poble-sec i els pogos punk i l'ska esparreguerí, jo faria alguna versió hèvit d'alguna cosa, ja hi pensaré i ho proposaré al Marcel aviam com ho veu.

XXVII Diada dels Castellers d'Esparreguera

I poca cosa més: la pluja no va arribar, la Vella va descarregar el 2de8 net i es va erigir virtualment en la vencedora de Santa Úrsula després de la desfeta ignominiosa del Concurs, vem passar per la Closca per continuar veient Santúrsula, i van anar passant les hores, i jo vaig passar pel Festival Arrela't d'Esplugues i vaig veure el nou Robert Brillas, que sembla que l'Ajuntament l'hagi fet expressament per evitar que s'hi puguin fer concerts. Ara és com una mena de teatre amb grades fixes i, per tant, l'única sala municipal on es podien fer concerts, ni que fos en un espai reduït, ha desaparegut. No sé on haurem de fer les coses, però jo no tenia esma d'estar-me una hora assegut sense moure'm i vaig anar a sopar a L'Avenç, on em van clavar una morterada per un putu frànkfurt, quina merda de poble, cagundena. De sortida em vaig trobar els d'Esquerra, els vaig comentar això del frànkfurt i del Brillas i em van donar la raó, i finalment vaig fer cap a la Closca altre cop per veure el Barça, que va fer un molt bon partit però no el recordo gaire, i cap a casa a dormir que avui treballem.

En conclusió, visca el Barça i visca tot i lloat sia Jaume Barri. Aquí hi ha fotos, la majoria són de la Lídia però algunes de les que es van fer amb el mòbil les van fer altres persones.

XXVII Diada dels Castellers d'Esparreguera:
@collabordeus 2p4 5d7 id7d7 7d7 4d7a p5s 3p4
@cargolins 2p4 3d7 4d7 4d6a 2p4
@ccerdanyola p4 4d6 3d6 p4 p4

I, com sempre, la culpa és de la Vella.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by JS published on 24 octobre 2022 14h29.

2022 Sant Just per sota was the previous entry in this blog.

2022 Diada de Cornellà is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.

mensuelles Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.23-en